Sindicaliştii din învăţământ cer ajutorul parlamentarilor de Gorj

O serie de anomalii din legea salarizării i-a scos din minţi pe sindicaliştii din învăţământul gorjean care semnalează nereguli grave privind salariile personalului didactic şi nedidactic din şcoli. Constantin Huică, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, filiala Gorj, a apelat chiar la prefectul de Gorj pentru a cere o întâlnire cu toţi reprezentanţii Gorjului în Parlament.

Potrivit sindicaliştilor gorjeni, legea salarizării conţine o serie de nereguli care nemulţumeşte atât directorul unei şcoli, cât şi muncitorul calificat sau contabilul. Constantin Huică, liderul FSLI Gorj, spune că un director de şcoală are salariul mai mic ca al unui profesor, iar bibliotecarul câştigă mai bine decât contabilul şef. „Un director trebuie să aibă cel mai mare salariu, pentru că el nu are salariu de profesor, are salariu de manager. Mai departe, un bucătar care este considerat muncitor calificat şi care este calificat are salariul mai mic decât un muncitor calificat, angajat al şcolii, adică lăcătuş, electrician sau alte meserii, ori calificaţi sunt amândoi şi nu poţi să-i dai altă treaptă de salarizare”, spune liderul FSLI Gorj, Constantin Huică.

Sindicatele cer urgent să aibă o întâlnire cu toţi aleşii Gorjului din Parlament pentru a le cere să intervină să modifice aceste nereguli. „Bibliotecarii se regăsesc în grila de la cultură şi au salariul mai mare decât contabilul şef al unei unităţi de învăţământ, ori este vorba de importanţa muncii, de scara pe care se află. Cerem sprijinul parlamentarilor şi le înaintăm toate aceste probleme ca atunci când se discută să remedieze aceste lucruri”, a declarat Constantin Huică, liderul FSLI Gorj.

Vizualizări: 942

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: