Sindicat din CE Oltenia către ministrul Energiei: Nu avem șuruburi și vaselină

"Nu avem cele mai elementare materiale de bază: role, vaselină, șuruburi", se arată într-o scrisoare a Sindicatului Liber EMC Roșia din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Liderii sindicali spun că sute de referate făcute de șefii carierelor sunt blocate la companie. Sindicatul atrage atenția că siguranța oamenilor la locul de muncă este pusă în pericol.

Postarea Sindicatului Liber EMC Roșia

Către,
Ministerul Energiei,
Domnului ministru 
Toma Petcu

Sindicatul Liber EMC Roșia, asociat la Federaţia Naţională Mine Energie, federaţie sindicală reprezentativă la nivelul sectorului de activitate " Energie electrică , petrol şi gaze şi minerit energetic", vă solicită să ne sprijiniți, prin toate prerogativele funcției dumneavoastră , pentru simplificarea procedurilor de achiziții a materialelor necesare reviziilor și reparațiilor utilajelor de mare capacitate și a benzilor transportoare din termocentrale și cariere.

Trebuie reamintit faptul, ca in ultimii ani, sumele alocate acestor revizii anuale au fost foarte mici și ne alocate la timp. Ținând cont, ca in acest an C.E Oltenia la 7 luni are un profit de peste 300 mil lei , credem ca este impetuos necesar, alocarea unor sume de bani, in regim de urgentă, pentru achiziționarea de materiale necesare reviziilor utilajelor de mare capacitate, pentru ca in iarna care urmează, sa nu avem probleme in extracția cărbunelui pentru producerea energiei electrice, necesare sistemului național de energie..

În momentul de față în carierele din cadrul C.E. Oltenia, sunt sute de referate pentru achiziționarea de diferite materiale necesare procesului de producție, dar din păcate, sunt blocate in birocrația legislativă la nivelul companiei și noi cei ce lucram in producție, nu avem cele mai elementare materiale, adică : ROLE, VASILINA, ȘURUBURI, etc... ne mai punând in discuție ca 70 % din subansamblele utilajelor au o uzură foarte avansată, punând in pericol siguranța personalului și al utilajelor din carierele miniere și termocentrale.

Mai considerăm că acum in al 12-le-a ceas, ar trebui să aduceți normalitatea și pentru salariații din Complexul Energetic Oltenia pentru că aceștia, au lucrat mult sub norma de personal, cu utilaje și instalații aflate sub un nivel tehnic minim, și cu salarii foarte mici fața de munca depusă.

Nu trebuie uitat faptul ca acesti salariati, de-a lungul timpului, au asigurat siguranța Sistemului Energetic Național și o vor asigura și pe viitor.

Vizualizări: 3,306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: