Sindicatele din CEO, trecute la “amenințări”

“Organizarea salariaților în sindicate face dificilă implementarea de măsuri de restructurare cu impact în componenta socială” - asta scrie în planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, publicat în rezumat pe site-ul companiei.

Iată că mult hulitele sindicate au avut rolul lor, în special în evitatea concedierilor colective.

Faptul că mii de salariați pleacă prin pensionare la 52 de ani este un mare câștig pentru mineri și energeticieni. De altfel, în plan se recunoaște faptul că ar fi dificilă reconversia profesională a acestora, dată fiind vârsta ridicată.

“Costul personalului este ridicat în comparație cu competitorii direcți din industria de energie (2019: CEO 32%, Hidroelectrica 9%, Nuclearelectrica 18%). În plus, vârsta medie a personalului (aproape de 50 de ani) și localizarea acestuia într-o zonă cu tradiție de minerit și cu dezvoltare industrială redusă, face dificilă reconversia personalului redundant”, se mai arată în document.

Valul de pensionări pe Legea 197/2021 se va produce în această vară, CE Oltenia anunțând deja că va suplimenta numărul de oameni care se ocupă de eliberarea adeverințelor de vechime.

Vizualizări: 4,112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: