5 idei pentru o nunta sustenabila si cu grija pentru planeta

Poză de StockSnap pe Pixabay.com

In ultimii ani, grija fata de planeta a inceput sa capete din ce in ce mai multi adepti. Si nu este de mirare, avand in vedere efectele incalzirii globale: aerul din ce in ce mai poluat in orase, caldurile infernale din timpul verilor, lipsa de sens a anotimpurilor curente s.a.m.d. Daca si tie iti pasa de natura, hai sa vedem cum poti avea o nunta care respecta principiile tale si le poate deschide ochii si altora asupra nevoilor planetei noastre.

Cum sa ai grija de planeta in 5 pasi la nunta ta


Alege o locatie in natura
Pentru a respecta grija ta fata de natura, alege un restaurant de evenimente din Bucuresti sau din orasul tau care sa fie pe malul lacului sau in padure. Astfel, va veti simti cu totii mult mai aproape de mediul verde si veti regasi starea de bine pe care o avem privind elementele naturii. In plus, un ambient verde va evidentia si mai bine culoarea rochiei de mireasa.

Nu folosi vesela de plastic
In toata lumea, oamenii tind sa renunte la vesela de plastic si la recipientele de unica folosinta, asa ca nu iti recomandam sa le alegi pentru evenimentul tau. Clasicele tacamuri metalice si servetele textile sunt mult mai sustenabile si, in plus, arata si mult mai bine la un eveniment elegant. Daca te ingrijorezi pentru resursele folosite pentru spalarea lor, nu te teme! Spalatul in masinile de spalat vase si haine este mult mai economic si mai rapid, cu un impact mult mai mic decat plasticul asupra mediului.

Nu incuraja risipa
Stim ca nuntile traditionale romanesti au foarte multe feluri de mancare si gustari, insa chiar este nevoie de toate acestea? De multe ori, mare parte din mancare se arunca deoarece nu toti oaspetii pot manca totul. Pentru a evita risipa de resurse (atat mancare, cat si bani), iti poti intreba invitatii despre preferintele lor. Spre exemplu, ii poti intreba dinainte daca sunt vegetarieni, daca doresc sa manance si peste, si sarmale, si friptura, daca au copii pentru care se poate injumatati portia etc. 

Nu arunca mancare
Daca totusi iti ramane multa mancare dupa nunta, nu o arunca! Exista foarte multe feluri de a profita de ea dupa ce evenimentul s-a terminat. Spre exemplu, o poti dona catre un azil de batrani, un centru de copii sau un adapost de animale. Cu siguranta, va ramane suficienta mancare in stare buna pentru a fi apreciata si de altcineva.

Evita folosirea sticlelor de plastic
Daca ai posibilitatea, poti discuta cu organizatorii de la restaurant sa nu foloseasca bauturi ambalate in recipiente de plastic. Ai fi surprins/a sa afli cate astfel de recipiente raman dupa un eveniment! Daca totusi acest lucru nu este posibil, intreaba despre metodele lor de reciclare a plasticului sau a sticlei. 

Asadar, cu cateva mici eforturi din partea ta, te poti asigura ca ai parte de un eveniment care are grija de planeta si care corespunde principiilor tale. Ai grija sa iti informezi invitatii si colaboratorii despre regulile care trebuie respectate si vei avea un eveniment asa cum iti doresti, fara niciun compromis! 

Vizualizări: 827

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: