Sindicatele, tot mai ferme: Solicităm creșteri substanțiale!

În condițiile în care presiunea de pe umerii minerilor și energeticienilor devine tot mai mare, sindicatele din Complexul Energetic Oltenia au lansat un nou apel. Își doresc salarii mai mari pentru oamenii din producție. Vor munci mai mult și în aceleași condiții grele ca să producă energie, așa că sunt îndreptățiți să aibă venituri mai mari, o spun la unison sindicaliștii.

Până acum, sindicatele și administrația companiei nu au bătut nimic în cuie privitor la salariile minerilor și energeticienilor. Discuții încă se poartă, dar sunt tot mai aprinse.

Sindicaliștii susțin tot mai ferm să fie majorate veniturile angajaților mai ales că vor avea o misiune dificilă în acest an pe fondul crizei energetice. "Este clar că există o presiune pe angajații Complexului Energetic Oltenia, asta înseamnă eforturi deosebite ținând cont de condițiile in care se munceste. Asta inseamna redeschiderea sau sprijin pentru redeschiderea fronturilor de lucru. Solicitam si creșterea substanțială a veniturilor pentru angajați proporțional cu eforturile pe care și dumnealor le depun pentru Siguranța Sistemului Energetic Românesc. Energia pe baza de cărbune e cea mai sigură, la ora actuala, la nivel global", a declarat Gabriel Căldărușe, liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Cum cadrele medicale au primit mai mulți bani în pandemie, așa ar trebui să primească și minerii și energeticienii în această criză energetică, susțin sindicaliștii.

"Dacă pe acea criza sanitară, Guvernul a crescut salariile cu 500 de euro pentru cei implicați, iată ca suntem într-o criza energetică, Guvernul să vină cu oferte de salarizare în concordanță cu munca depusa. Ca omul sa ia un salariu mai bun, oamenii muncesc în weekend, noaptea. Au lăsat niște taxe draconice. Taxa certificatelor de dioxid de carbon ne omoară", a spus și Manu Tomescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari, la Radio Infinit.

Vizualizări: 4,034

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: