Sindicatul Liber Oltenia pentru salariaţii CEO. Cine e preşedinte!

Sindicatul Liber Oltenia este cea mai nouă structură sindicală care se adresează salariaţilor din Complexul Energetic Oltenia. Preşedinte este Dumitru Pîrvulescu, cel care conduce şi Federaţia Naţională Mine Energie Oltenia. Întrebat dacă vrea să facă un sindicat majoritar în CE Oltenia, Pîrvulescu a spus că „e greu”, dar că „nu se ştie ce fuziuni vor fi făcute în viitor”.

Sindicatul Liber Oltenia este noua denumire a Sindicatului Liber Peşteana. Deja o mare parte din membrii Sindicatului Dreptatea Rovinari au trecut la noua structură, în frunte cu preşedintele Nicuşor Croitoru. „Am schimbat denumirea acum o lună, motivaţia a plecat de la salariaţi. Noi aveam deja grupe sindicale la ELCFU Turceni. Adresabilitatea sindicatului este alta acum, oricine din CE Oltenia se poate înscrie în sindicatul nostru. Avem circa 800 de membri. Nu am fuzionat cu Sindicatul Dreptatea Rovinari, dar aproape toţi membrii au venit la noi, inclusiv preşedintele Nicuşor Croitoru, care acum este vicepreşedinte la Sindicatul Liber Oltenia”, a spus Dumitru Pîrvulescu.

Potrivit unor surse, intenţia este ca Sindicatul Liber Oltenia să devină majoritar în companie. Asta ar însemna însă să crească de la 800 de membri la peste 6.500. „E greu, nu a reuşit el Ciurel, cât era de zbir. Ştiţi că voia să facă din Sindicatul Mine Energie Oltenia un sindicat majoritar”, a spus Pîrvulescu. Pe de altă parte, Pîrvulescu spune că nu se ştie ce rezervă viitorul. „Nu se ştie ce urmează. S-ar putea să fie lăsate orgoliile la o parte şi să avem fuziuni pe care nu le gândeam acum ceva timp”, a spus liderul sindical.

Un sindicat majoritar în CE Oltenia ar sta singur la masa negocierilor viitorului contract colectiv de muncă, peste doi ani. Actualul CCM, care a intrat în vigoare la 1 aprilie, a fost negociat de patru federaţii sindicale reprezentative.

Vizualizări: 4,950

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: