Siria a fost bombardată azi-noapte, din ordinul lui Trump

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat vineri seara (ora locală) într-un discurs de la Casa Albă, o operaţiune militară contra Siriei, împreună cu Franţa şi Regatul Unit, pentru a pedepsi regimul lui Bashar al-Assad pe care îl acuză de atac cu armă chimică contra civililor.  "Cu puţin timp în urmă, am ordonat Forţelor Armate ale Statelor Unite să lanseze lovituri de precizie asupra obiectivelor asociate cu capacităţile de arme chimice ale dictatorului sirian Bashar al-Assad", a spus Trump, citat de Reuters. Președintele francez, Macron, a spus la rândul lui că dictatorul sirian a încălcat linia roșie pe 7 aprilie, când zeci de civili sirieri, dintre care mulți copii, au murit într-un atac chimic. Și Theresa May a spus că a ordonat implicarea Marii Britanii în bombardament pentru a descuraja folosirea armelor chimice în Rusia.

Mai multe explozii puternice s-au auzit sâmbătă dimineaţa în zori în capitala siriană Damasc survolată de avioane, a constatat o corespondentă a AFP, în timp ce televiziunea de stat a denunţat o "agresiune americană" în Siria "în cooperare cu Franţa şi Marea Britanie".

Bombardamentul s-a și încheiat, țintele fiind legate doar de arsenalul chimic al Siriei. 

Rusia a transmis o declaraţie prin ambasadorul în SUA în care avertizează că "astfel de acţiuni nu vor rămâne fără consecinţe". 

"Un scenariu predefinit a fost pus în aplicare. Suntem din nou ameninţaţi. Am avertizat că astfel de acţiuni nu vor rămâne fără consecinţe. Întreaga responsabilitate pentru ele revine Washingtonului, Londrei şi Parisului", a afirmat ambasadorul.

(A.A.)

Vizualizări: 2,734

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: