SJU Târgu Jiu introduce hemodiafiltrarea - Tratament avansat pentru pacienții cu afecțiuni renale

Un pas important în îmbunătățirea serviciilor medicale din Târgu-Jiu. Spitalul Județean de Urgență din acest oraș a introdus recent un aparat de hemodiafiltrare, ceea ce reprezintă o veste excelentă pentru pacienții din regiunea Gorj care suferă de probleme renale severe.

Această achiziție a fost posibilă datorită sprijinului Consiliului Județean Gorj și va servi la Secția ATI II din cadrul spitalului, situată în locația Tudor Vladimirescu.

Pe parcursul ultimelor luni, mai mulți medici specializați în terapie intensivă și asistenți medicali din secția ATI au participat la cursuri de formare profesională în cadrul Proiectului Extravital. Acest proiect își propune să introducă în activitatea curentă a secțiilor de ATI din România metode moderne de "Suport Vital Extracorporeal al funcțiilor cardio-pulmonară, renale și hepatice". Cursurile au avut loc la Spitalul Județean de Urgență "Pius Brînzeu" din Timișoara și la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. CC Iliescu" din București.

Doctorul Virginia Armega, specialist ATI, a explicat importanța acestor metode moderne de suport vital extracorporeal, precum hemodializa și hemofiltrarea veno-venoasă continuă, în tratarea pacienților în stare critică. Aceste tehnici pot reduce semnificativ mortalitatea la pacienții aflați în stare gravă, cum ar fi cei cu șoc septic sever și disfuncții multiple ale organelor.

Pacienții care beneficiază de hemodiafiltrare în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu au parte de o îmbunătățire semnificativă a funcției renale. Hemodiafiltrarea este o metodă de tratament avansată, utilizată în special în secțiile ATI pentru pacienții aflați în stare critică, în special în cazurile de șocuri toxico-septice.

Înainte de introducerea acestui aparat, pacienții din Târgu-Jiu în stare gravă erau transferați la clinici universitare din orașe precum Craiova, București sau Timișoara pentru a beneficia de aceste tratamente complexe. Cu introducerea hemodiafiltrării la SJU Târgu-Jiu, se oferă pacienților o opțiune de tratament de înaltă calitate în orașul lor natal, ceea ce reprezintă un pas important în direcția îmbunătățirii serviciilor medicale din regiune.
 
 
 

Vizualizări: 1,631

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: