Snopit în bătaie, decedat pe patul de spital. Rudele fac acuzaţii!

Veste cumplită primită joi dimineaţa de rudele bătrânului de 65 de ani din Aninoasa, snopit în bătaie cu câteva zile înainte, de Sfântul Ilie. Bietul om a murit la Craiova după ce zile în şir a agonizat pe patul de spital, medicii neavând ce să îi mai facă. Individul arestat deja pentru tentativă de omor va fi anchetat de acum încolo pentru crimă, dar rudele mortului spun că acesta a avut un complice pe care nimeni nu l-ar fi luat la întrebări până acum.

Trupul lui Pantelimon Găman nu a mai făcut faţă multiplelor lovituri încasate cu o săptămână înainte şi, după zile întregi de chin, bărbatul şi-a dat ultima suflare. Acasă, în satul Daia, rudele sperau încă într-o minune a medicilor, dar minunea nu a mai avut loc. Joi dimineaţa, familia a primit cumplita veste, acum rudele fiind şi mai hotărâte să ceară dreptate pentru bătrânul care a primit fără nici un motiv o bătaie care i-a adus sfârşitul.

„Nu a făcut nimic altceva decât să treacă pe lângă nişte copii care coceau porumbi într-un foc pe care îl făcuseră pe marginea drumului. Le-a dat «bună seara» şi imediat a venit individul ăsta, care îl ştia de mic copil, cu încă unul, care e liber, şi l-a luat la bătaie. Eu nu am fost aici, dar din ce am vorbit cu oamenii care au văzut, că nici oamenii nu vor să spună tot adevărul, că le este frică, cel care e arestat l-a lovit şi l-a izbit de paleţii de bolţari de pe marginea drumului. Acolo a sărit cu picioarele pe el, iar când au început să ţipe copiii, i-a gonit acasă pe toţi. Copiii zbierau şi i-a alergat pe toţi, după care a luat apă, a stins focul pe care îl aveau pentru porumb şi apoi a revenit la tata. Aici l-a bătut a doua oară, după care l-a prins de haine şi l-a luat târâş pe asfalt, ca să îl lase pe mijlocul drumului, să pară că e accident de maşină. Înainte fusese la bar şi ţipa că el e de acum încolo «şeful» în sat şi că toată lumea trebuie să îl asculte pe el. De la bar a ieşit în drum şi s-a întâlnit cu tata”, spune fiul bărbatului decedat.

Ionuţ Alexandru Safta este tânărul de 25 de ani pentru care instanţa a emis deja mandat de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Decesul bătrânului Găman îi aduce însă acestuia o schimbare a încadrării faptelor direct la omor, ceea ce presupune şi o pedeapsă mult mai mare. Safta a ajuns în spatele gratiilor la scurt timp după ce se întorsese acasă după câteva luni de muncă în străinătate. Practic, el revenise la Aninoasa din Germania chiar în ziua de Sfântul Ilie, iar la câteva ore după ce s-a salutat cu vecinii şi prietenii, a mers la cârciumă, a băut şi s-a apucat de scandaluri pentru a dovedi cât este el de „şef”.

Complice?

Rudele bărbatului mort, dar şi martori care au asistat la scena violentă vorbesc însă nu doar despre un agresor, ci despre doi. Safta ar fi fost împreună cu un amic de pahar implicat în faptele care l-a adus în spatele gratiilor. Anchetatorii au însă probe doar pentru a-l pune pe acesta sub acuzaţie, nu şi pe presupusul complice. O rudă a bătrânului mort afirmă însă că printre ultimele cuvinte pe care bătrânul a mai putut să rostească înainte de a intra în comă a fost şi precizarea că au fost doi agresori care l-au lovit.

„L-am întrebat cine l-a bătut şi a zis că două persoane, unul blond şi încă unul. A spus că i-ar recunoaşte pe amândoi dacă i-ar vedea. Era şi o poliţistă de faţă şi cineva de la Salvare. Tot timpul el a vorbit despre doi care l-au bătut, nişte nenorociţi, nu doar de ăsta care a fost deja arestat”, a declarat Elena Grecu. Un vecin al bătrânului a povestit şi el lucruri asemănătoare. „Un văr al agresorului l-a pus în maşină şi l-a adus de la locul unde a fost bătaia până aici acasă. Pur şi simplu l-a aruncat în faţa porţii. Eu l-am văzut şi am sărit să văd ce are. Se văita tot, săracul, că nu mai putea de durere. I-am pus capul în braţe, ca să-l ţin un pic ridicat şi atunci spunea că l-au bătut doi băieţi din sat. Nu ştia de ce au dat în el, dar era lovit peste tot. Îi curgea sânge şi pe gură, avea răni pe tot corpul”, a declarat vecinul bătrânului.

Vizualizări: 10,318

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: