ȘOCANT! Bătrân de la căminul Suseni, în stare gravă, după ce a luat foc în salon

Un bătrân de la Căminul Suseni este internat la spital, în stare gravă, după ce a luat foc chiar în salon. Nefiind supravegheat, bătrânul și-a aprins o țigară care i-a căzut pe haine şi i-a provocat arsuri ce-i pun viața în pericol. La o zi distanţă de la nefericitul eveniment, Dumitru Cotrună, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului  Gorj, ne-a spus că nu ştie nimic despre acest incident. „O să mă interesez”, a precizat, expeditiv, şeful DGASPC Gorj.

Bătrânul de aproape 80 de ani a fost neglijat de îngrijitorii de la căminul Suseni. Profitând de situaţie, acesta și-a aprins țigara chiar în salonul său, aflat la doar câțiva metri de sala de mese. El a ajuns în stare gravă la spitalul din Târgu Cărbunești. „Bătrânul de la Suseni a venit azi-noapte, este în Chirurgie la noi, la Chirurgie Plastică. Doctorul Sanovici spune că este cam grav”, a declarat Constantin Târziu, managerul Spitalului din Târgu-Cărbunești.

 „Nu are fiecare un salariat la capul patului”

Contactat telefonic, directorul DGASPC Gorj a spus joi că nu a fost informat despre acest incident. „Cum de la Suseni? Şi e la spital, la Cărbunești!?! Nu știu nimic. Chiar nu știu. Nu mi-au zis nimic. S-a ars cu țigara sau ce a făcut? Nu știu. Acum să vedem ce s-a întâmplat. Dacă îi cade țigara la unul și se aprinde o hârtie, trebuie să mă duc eu să fac... Dacă nu m-au anunțat, înseamnă că nu a fost grav”, a declarat Dumitru Cotrună, precizând că la acest cămin de bătrâni există suficient personal cât să nu existe probleme în ceea ce privește monitorizarea bătrânilor. „Nu are fiecare beneficiar salariatul la capul patului. Acolo sunt 90 de beneficiari și pe o tură sunt 30 de salariați. Acesta este standardul de calitate. Deci nu e problemă că nu avem oameni. Atâta spune legea, să avem salariatul și beneficiarul, dar pe un schimb sunt decât 30. O să mă interesez”, a precizat directorul DGASPC Gorj. 

Vizualizări: 1,974

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: