Şofer Polaris rămas pieton după ce a trecut podul de la Turcinești

Doi gorjeni au rămas fără permisul de conducere după ce au trecut cu autovehicule de mare tonaj pe podul de la Turcinești. Conform indicatoarelor montate în zonă, nu au voie să circule pe acest pod autovehiculele cu o greutate mai mare de 5 tone. Printre cei care au rămas pietoni se află și un angajat al firmei de salubrizare Polaris M.Holding.

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Schela au acționat în noaptea de miercuri spre joi în zona podului peste râul Jiu care asigură legătura între  comuna Turcinești și municipiul Târgu Jiu, pentru a monitoriza respectarea interdicției temporare de tonaj. Cu această ocazie au reţinut, în vederea suspendării, două permise de conducere. Oamenii legii au depistat un tânăr, de 27 de ani, din comuna Runcu, care traversa cu o autoutilitară de transport deșeuri pe pod, dar și un bărbat, de 38 de ani, din comuna Peștișani, care transporta material lemnos, cu un camion cu semiremorcă.

Pentru că au încălcat restricția de circulație, cei doi au fost amendați contravențional cu 870 de le şi au dreptul suspendat de a conduce vehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 60 de zile. „Având în vedere importanța deosebită pentru comunitate a podului de la Turcinești s-a luat măsura de către conducerea Inspectoratului instituirea unui filtru permanent în zonă, astfel încât să fie respectate limitările de tonaj impuse prin indicatoare rutiere la locul respectiv. Din păcate, doi dintre concetățenii noștri au ignorat semnificația indicatorului rutier, astfel încât a fost luată măsura sancționării fiecăruia”, a declarat Decebal Davidoiu, șeful Serviciului Rutier Gorj.  

Salariatul Polaris M.Holding „penalizat” de polițiști va primi alte sarcini de serviciu pe perioada în care permisul îi este suspendat. „Șoferul a trecut pe acolo, nu a văzut indicatorul. A rămas fără permis pentru o perioadă. Va avea loc de muncă în continuare, găsim alte variante pentru el. Se întâmplă. Orice om greșește în viață”, a precizat Luis Popa, directorul comercial al societății Polaris M.Holding.

Restricțiile de acces pe podul din Turcinești rămân valabile până la începutul lunii noiembrie, atunci când se preconizează că vor fi încheiate lucrările de consolidare la pilonul care a cedat în prima zi de Paști. 

Vizualizări: 1,839

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: