Sprijin pentru cele zece suflete chinuite din Alimpești

Situaţia familiei Rădescu din Alimpeşti, prezentată de „Pandurul”, nu a rămas fără ecou. Reprezentanții hipermarketului Carrefour din Târgu Jiu, dar şi o cititoare a cotidianului nostru s-au oferit să ajute cele zece suflete care trăiesc din mila statului. Baxuri întregi de alimente, dulciuri, sucuri și hăinuțe au ajuns la cei opt copii ai familiei Rădescu.

Soții Sabina și Ion Rădescu locuiesc în satul Sîrbești, comuna Alimpești, împreună cu cei opt copii. Este vorba de cinci fete și trei băieți, cu vârste cuprinse între 5 luni și 17 ani. Sigurul venit al familiei este ajutorul social pe care îl primesc de la stat, de 710 lei pe lună. „Pandurul” a relatat situația în care se află această familie, iar mai mulți cititori s-au arătat impresionați de drama acestor gorjeni. Le-a sărit în ajutor şi reprezentanţii hipermarketului Carrefour Târgu Jiu. Familia Rădescu a primit din partea reprezentanților Carrefour o mulțime de alimente: ulei, făină, fasole, mazăre, pateuri, sucuri, croissante, biscuiți, cozonac, ouă, brânză topită, diverse conserve, salam, iaurt, pampers, etc. Ajutor au primit şi din partea Roxanei Bogdan din Târgu Jiu, care le-a trimis, prin intermediul Pandurul, trei cutii pline cu alimente și hăinuțe.  

„Mulţumim celor care s-au gândit la noi”

Familia Rădescu locuiește într-o casă sărăcăcioasă și degradată, formată din două camere. Pe Ion Rădescu și pe șase dintre copii i-am găsit în fața casei. Cei mici, deși sfioși, așteptau cu nerăbdare să vadă ce daruri au primit. Mama copiilor, Sabina, este aproape imobilizată la pat, cântărind doar 24 de kg. după ce a trecut prin două interevenții chirurgicale dificile. Am găsit-o în una dintre camere. Era cald și curat în odaie, iar mama o legăna pe Marinela, mezina familiei, ca să adoarmă. Cu toții s-au bucurat de sprijinul pe care l-au primit. „Mulțumim Carrefour și tuturor celor care s-au gândit la noi. Să le dea Dumnezeu sănătate că au adus pentru copilași, chiar aveam nevoie de aceste alimente! Sunt și oameni cu suflet mare, care se gândesc la necazurile mele, care am opt copilași. Le doresc multă sănătate”, a declarat Ion Rădescu, capul familiei.

Copile ajunse la spital cu pneumonie

Două dintre fetițele familiei Rădescu s-au îmbolnăvit. Medicul de familie a decis că cel mai bine ar fi să fie tratate la spital. O ambulanță a venit vineri la Alimpești și le-a dus la spitalul din Novaci. Copilele au mers singure, asta pentru că tatăl lor a trebuit să rămână acasă, să aibă grijă de ceilalți frățiori. Micuțele vor sta acolo câteva zile, până se vor repune pe picioare. „Doctorul de familie a spus că au pneumonie. Am sunat Ambulanța Novaci. Acum să vedem ce decid doctorii. Fac focul în fiecare cameră, dar cred că au luat un virus de la școală”, a precizat Ion Rădescu. Șase dintre cei opt copii merg la școală sau la grădiniță.

Galerie foto




Vizualizări: 2,956

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: