Stadionul și Sala Sporturilor au funcționat miercuri seara pe generator

O pană de curent a oprit miercuri seară, pentru aproximativ o oră, alimentarea cu energie electrică în Complexul Sportiv Municipal din Târgu Jiu. Dacă în sală antrenamentele au continuat grație generatorului electric,  nocturna terenului sintetic și cea a terenului de antrenament cu iarbă nu au mai funcționat, iar programul grupelor de juniori care se pregătesc acolo a fost întrerupt.

Mai multe grupe de copii care se pregăteau pe terenul sintetic și pe terenul 3, cel cu iarba naturală, din Complexul Sportiv Municipal au întrerupt în această seară antrenamentele, majoritatea plecând acasă pentru că o primă încercare de a realimenta nocturna terenurilor a fost un eșec. Nici a doua nu a avut succes și generatoarele care trebuie să alimenteze stadionul în astfel de cazuri au pornit din nou pentru câteva zeci de minute.

Nu se știe încă ce a produs acest incident dar primele trei încercări de repornire a nocturnei terenului sintetic și a terenului trei au fost un eșec, semn că  acolo ar fi o problemă. După cea de-a patra încercare, în jurul orei 19:30 instalațiile de nocturnă de pe cele două terenuri  s-au putut aprinde în siguranță și generatoarele stadionului s-au oprit.

Nocturna terenului sintetic și cea a terenului trei, teoretic,  nu ar trebui să facă astfel de probleme fiind recent modernizate, și probabil în perioada de garanție a lucrării. Din păcate nu există nici un protocol de pornire a instalației de către personal autorizat, și nici personal autorizat nu există,  iar întrerupătoarele de pornire a nocturnei sunt accesibile oricui știe unde se află. Din acest motiv nocturna terenului sintetic este uneori aprinsă și la miezul nopții, aspect reclamat de nenumărate ori de locuitorii de pe strada Bicaz. Aceștia spun că nu pot dormi din cauza luminii puternice dar și a zgomotului mingilor care, le ajung uneori și în curți pentru că plasele protectoare s-au deteriorat de când au fost montate de cei de la Pandurii, clubul care a amenajat terenul sintetic, intrat ulterior gratuit în posesia primăriei.

Nu se știe clar nici cine este, în acest moment, responsabil cu remedierea problemelor de acest gen care apar la stadion pentru că, recent, consilierii locali au votat trecerea obiectivelor din baza sportivă la societatea Edilitara. De regulă, instalațiile de nocturnă sunt pornite de către antrenori dar aceștia uită să le mai și închidă, fiind oprite de polițiștii comunitari care sunt de pază la stadion. În cazul în care ar apărea defecțiuni și vreunul dintre aceștia s-ar electrocuta nu s-ar putea încadra la accident de muncă pentru că nu au în fișa postului și aprinderea sau stingerea nocturnei.

Vizualizări: 964

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: