Legume bio, în solariile agricultorilor din Gorj

Vremea caldă a făcut ca verdețurile să iasă pe piață mai devreme decât în alți ani. Agricultorii au început deja să recolteze ceapa verde și salata și să le scoată la vânzare. Toate legumele sunt naturale, este promisiune agricultorilor.        

Laurențiu Mălăescu are mai multe solarii în localitatea gorjeană Bălești. A plantat ceapă verde, usturoi verde și salată. Vremea a fost blândă așa că recolta a fost una neașteptată. Chiar dacă temperaturile au mai scăzut pe timpul nopții, solariile au fost încălzite, iar verdețurile au fost protejate.

Vremea primăvăratică a făcut ca tarabele să se umple cu legume proaspete. „Eu am plantat ceapă verde, salată și usturoi. Ceapa am început deja să o recoltăm. Este numai bună și o vom duce la piață. Mai am în solarii salată pe care o scoatem pe piață în cel mult o lună și usturoi verde pe care îl pregătim pentru perioada de Paște. Ne-a ajutat vremea bună. Am mai făcut și noi economie la căldură pentru că, iarna trecută, am fost nevoiți, în câteva nopți, să stăm în solar, nu am dormit, am pornit centralele să fie cald, ca să reziste legumele”, ne-a spus tânărul agricultor.

În piețe, o legătură de ceapă verde costă între 1,5 – 2 lei, iar o salată verde se vinde cu 2 lei. (A.A.)

Vizualizări: 3,922

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: