Steagul Americii a fost ridicat într-o comună din Gorj. Vezi care este motivul

Steagul Statelor Unite ale Americii a fost ridicat pentru prima dată în comuna Vladimir, cu ocazia inaugurării oficiale a două biblioteci stradale. Inițiativa i-a aparținut bibliotecarei din localitate, care a amenajat bibliotecile în cadrul proiectului Biblioteci Stradale România-LFL4RO Project inițiat de organizația Americană Illinois Romanian-American Community.




Comuna Vladimir are de acum două biblioteci stradale la care cetățenii care vor să citească au acces 24 de ore din 24. Una dintre ele este amplasată la Casa Memorială ”Tudor Vladimirescu”, iar cealaltă este situată chiar în fața Bibliotecii Comunale din satul Andreești.


Bibliotecile stradele au fost inaugurate în acest week-end și fac parte din activitățile organizate de autoritățile locale cu prilejul Zilelor comunei Vladimir. ”Au fost deschise cele două biblioteci stradele care s-au făcut la inițiativa bibliotecarei din comună, în parteneriat cu o organizație din America și de aceea alături de steagul României a fost ridicat și steagul Statelor Unite ale Americii. A fost prezent la Vladimir și un reprezentant al organizației. În cele două biblioteci sunt aproximativ 100 de volume provenite din donații, iar cetățenii care vor să studieze au acces la ele non-stop, pentru că cele două biblioteci nu sunt închise. Și cei care doresc să doneze cărți pot să le lase acolo”, a declarat viceprimarul din comuna Vladimir, Marius Vijulan.


De precizat este faptul că autoritățile locale din Vladimir au încheiat un parteneriat cu organizația din Statele Unite ale Americii pentru diferite proiecte vizând educația și cultura.

Galerie foto


Vizualizări: 2,003

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: