22 de mineri și energeticieni din CE Oltenia n-au mai apucat pensia

Peste 20 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia au murit de la începutul anului. Cei mai mulți au murit în timpul serviciului, iar cele mai frecvente afecțiuni sunt cele cardiace. “Forța de muncă e foarte îmbătrânită, cea mai îmbătrânită din industria României”, este un nou semnal de alarmă tras de sindicalistul Manu Tomescu.

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, a spus că soluția cea mai bună ar fi ieșirea din câmpul muncii a celor care au lucrat în condiții speciale și angajarea în locul lor a tineretului care și-a depus deja cereri de angajare la sediul companiei.

“Se cunoaște că avem 22 de colegi morți până acum, din producție, din timpul activității. Forța de muncă e foarte îmbătrânită, cea mai îmbătrânită din industria României. Guvernul a avut o șansă acum spă întinerească această forță de muncă. Sunt trei mii de dosare depuse la sediul companiei și nu sunt aprobate. Ne vor binele?”, a fost mesajul sindicalistului Manu Tomescu.

Este știut deja că 600 de angajări noi s-au făcut, în această lună, în carierele din Complexul Energetic Oltenia, dar contractele de muncă au fost semnate doar până la finalul acestui an.

Rămâne de văzut câți mineri și energeticieni se vor putea pensiona până la sfârșitul acestui an.

Vizualizări: 3,309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: