Ştrandul lăsat în paragină, preluat de Primăria Târgu Jiu

Ștrandul din Târgu Jiu, abandonat de mulți ani, aflat în imediata vecinătate a viitorului hotel de 4 stele de la stadionul municipal, se află într-o stare deplorabilă. Primăria Târgu Jiu l-a preluat recent printr-o hotărâre de Guvern. Autoritățile spun că vor să-l modernizeze şi să-l transforme în bazin de înot olimpic.

Ștrandul din Târgu Jiu, care odinioară era principalul loc de relaxare pentru târgujieni în zilele toride de vară, arată ca după bombardament. Bazinul e năpădit de buruieni şi muşchi şi s-a degradat de la un ala altul. La un moment dat se discuta ca în bazin să fie depozitat nisipul necesar pentru lucrările de construcție de la stadionul municipal. Pe marginea bazinului au fost puse containerele în care stau muncitorii de la stadion, iar în bazin au fost aruncate fel de fel de materiale de construcții. Ștrandul s-a aflat până acum în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, prin Clubul Sportiv ,,Pandurii” Târgu Jiu. Printr-o hotărâre de Guvern de la începutul acestei luni, ștrandul a fost trecut în domeniul public al municipiului Târgu Jiu.

Șeful Serviciului Investiții din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Raul Chiriac, a spus că, după transferul imobilului, primăria va înainta la Compania Națională de Investiții documentația necesară în vederea realizării unui bazin de înot olimpic, prin programul de finanțare ,,Construire bazine de înot”. „Odată cu implementarea acestei investiții, întregul complex sportiv municipal va oferi condiții pentru practicarea sportului de performanță, dar și a cât mai multor ramuri sportive”, a declarat Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Galerie foto





Vizualizări: 3,792

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: