Strânge semnături pentru a stopa tăierile ilegale de păduri

Primarul din Turburea, Ion Bârcă, a anunțat că va strânge semnături pentru a stopa tăierile de lemne din pădurile localității gorjene. Va duce tabelele la prefectul de Gorj, pentru a-l determina să ia măsurile care se impun.

Bârcă susține că, de cele mai multe ori, tăierile ilegale se fac cu acoperirea pădurarilor. “Am avut o discuţie aprinsă şi cu cei de la Poliţie, pentru că nu o văd normal ca un pădurar să elibereze avizul de însoţire al lemnelor şi fără un bon fiscal, o factură fiscală. (...) Pădurarii sunt, în general, oameni bogaţi. Pe undeva lupul este pus paznic la oi“, a declarat primarul.

Turburea are 2.300 de hectare de pădure. Bârcă este de părere că ar trebui făcute doar igienizări, nu defrișări. „Un pădurar are rolul lui de a supraveghea, de a face pază, la un bun al nostru al statului român, nicidecum nu are dreptul să vândă lemne, să ducă cu tractorul, să îl văd non stop cu tractorul”, a mai spus primarul care avertizează că, la ritmul în care se taie, în curând o să facă terenuri de fotbal pe locul actualelor păduri. (A.A.)

Vizualizări: 6,901

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: