Streinu-Cercel: Apa și săpunul fac mai mult decât 100 de doctori

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel a declarat, într-un interviu exclusiv pentru Digi24, că noul virus COVID-19 este "de 10 ori mai slab decât virusul gripal".

Medicul spune că nu ar trebui să se alerteze toată lumea: "Acest virus este de 10 ori mai slab decât virusul gripal. Însă, ținând cont că avem un germene nou care nu a mai fost în circulație până acum, toată lumea este alertată și e normal să fie așa. Lumea medicală, vorbesc. Văd că se alertează și ceilalți care nu ar trebui".

Cercel a precizat în interviul menționat că mai sunt și alte tipuri de coronavirus în România: "Noi avem pe teritoriul României cel puțin patru coronavirusuri, altele decât noul coronavirus care dau infecții de tip respirator sau digestiv, fără niciun fel de problemă, în timpul anului. Deci nu se pune problema că nu știm de coronavirus și că nu ar fi în România. Sunt virusuri de tip coronavirus, dar altele decât noul coronavirus".

Medicul a spus că igiena este cea mai bună soluție: "Dăm mâna, ne vedem de treaba noastră, după care trebuie să ne spălăm pe mâini. Mergem la restaurant. Primul lucru pe care îl facem, mergem la grupul sanitar și ne spălăm pe mâini. (...) Camerele trebuie aerisite foarte bine. Acolo unde nu intră aerul curat, intră doctorul. Atat de simplu este. Apa și săpunul fac mai mult decât 100 de doctori. Faptul că decontaminăm suprafața pielii de la nivelul mâinilor reduce în mod substanțial încărcatura bacteriană și microbacteriană."

Vizualizări: 18,562

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: