Studentă de 21 de ani, afacere cu bani europeni la Târgu Jiu

O tânără din Târgu Jiu a reuşit în doar un an să pună bazele unei afaceri de succes. Maria Georgiana Văcaru este studentă la Universitatea ”Constantin Brâncuși” și în urmă un an și jumătate s-a numărat printre cei zece studenți care au beneficiat de finanţare europeană pentru propriul plan de afaceri. Georgiana și-a făcut singură proiectul şi a investit toţi banii într-o firmă de design interior. Are propriul magazin de perdele şi draperii la Piaţa Mică şi planuri mari de viitor.

Tânăra studentă este astăzi proprietara unei afaceri care după numai un an a înregistrat și un mic profit. N-a fost ușor, dar nici prea greu pentru o studentă implicată și dornică să aibă propriul business. ”Lux Interior Design”, căci așa se numește afacerea, a apărut din dorința de a face ceva cu tot ce învăţa la facultate.

”Eram studentă în anul al II-lea, am mers la nişte cursuri de antreprenoriat în urma cărora am obţinut certificat de antreprenor. La finalizarea cursului ni s-a pus întrebarea dacă vrem să facem un plan de afaceri, iar la final zece dintre ele, cele mai bune, vor primi 25 de mii de euro. S-a întâmplat ca al meu să fie printre cele zece. Am primit aprobarea, am primit banii și am început proiectul”, povesteşte Maria Georgiana Văcaru.

În scurt timp a venit şi prima tranșă, iar planul tinerei începea să prindă contur. Își aduce aminte și acum că iniţial apelase la consultat să-i întocmească proiectul, însă fără a-i garanta că va fi selecţionat. ”Atunci am spus că dacă nu-mi garantează că iese sigur, mai bine încerc eu să fac proiectul singură. Am făcut ce am știut, am întrebat profesorii la facultate și am reușit. Prima dată am primit o tranșă de 12.500 euro, am deschis firma, am angajat două persoane până în 35 de ani. A fost greu la început pentru că pentru fiecare lucru pe care îl cumpăram trebuia să am trei oferte de la trei furnizori diferiţi şi eu să aleg preţul cel mai mic de pe piaţă. Totul trebuia să fie transparent”, a mai spus Georgiana. Toți cei 25.000 euro i-a investit în magazin, în mașini de cusut, mobilier, perdele, draperii şi accesorii.

Principala condiţie a proiectului este să rămână cel puțin trei ani pe piață. ”Cei 25.000 euro i-am investit numai în firmă, am cumpărat materialele, am cumpărat două maşini de cusut și una de surfilat. O mașină de cusut e undeva la 4.500 lei, iar cea de surfilat la 5.000 lei, a trebuit să cumpăr echipamente noi, am stație de călcat, am aspirator, mobilier, imprimantă. Vreau să mă dezvolt, acesta este scopul meu”, a spus tânăra studentă.

Într-o zonă în care mai există încă două astfel de magazine, Georgiana trebuie să vină în faţa clienţilor mereu cu altceva.

Este implicată și nu are de gând să dea înapoi nici la finalizarea celor trei ani de proiect. ”Am reuşit să mă mențin, au fost luni în care a mers foarte bine, alteori foarte rău, acum după sărbători este o perioadă mai slabă. Putem vorbi și de profit, undeva la 10.000 de euro vânzări după un an. Nu vreau să dau înapoi, îmi place, este ceva ce mi-am dorit de mică să fac, părinții mei nu au afaceri”, a spus Maria Georgiana Văcaru. 

Galerie foto





Vizualizări: 64,733

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: