Studiile constructorului pentru drumul expres le-au distrus culturile

Autoritățile locale din comuna Aninoasa sunt nemulțumite de modul în care a acționat firma care face studiul de fezabilitate pentru drumul expres Târgu-Jiu-Craiova. Primarul Ilie Petroi este de părere că reprezentanții firmei ar fi trebuit mai întâi să discute cu cei din administrația publică locală, iar cetățenii să fie informați cu privire la faptul că se va intra pe terenurile lor pentru studii.

Proprietarii terenurilor din comuna Aninoasa se plâng de faptul că firma care face studiile pentru drumul expres le-a distrus cultura de anul acesta. Oamenii ar fi vrut să fie informați că vor fi luate probe de sol și se vor face măsurători. 

Edilul din comuna Aninoasa le dă dreptate oamenilor. ”Avem probleme cu proprietarii terenurilor din zona prin care va trece drumul expres. Oamenii mă sună și se plâng de ce se întâmplă. Este normal ca oamenii să reacționeze așa și să fie reticenți la aceste acțiuni pentru că firma care face studiile trebuia să anunțe și să informeze oamenii. Oamenii spun că le sunt distruse culturile, însă nu se ajungea aici dacă reprezentanții firmei respective ar fi luat legătura cu unitățile administrativ teritoriale să ne anunțe de ce vor urma să facă, noi vorbeam cu oamenii, le explicam și lucrurile stăteau altfel”, a declarat Ilie Petroi, primarul din comuna Aninoasa.

Primarul din comună face un apel la cetățeni să fie înțelegători și îi asigură că vor fi despăgubiți. ”Oamenii sunt reticenți, spun că le sunt distruse culturile, dar sunt și bucuroși că se face ceva. Trebuie să înțeleagă faptul că până va fi aici drumul expres trebuie mai întâi proiectat. Oamenii vor fi despăgubiți, eu le-am explicat acest lucru. Mai mult decât atât trebuie să se gândească la faptul că acest drum pentru comună este un lucru extraordinar, exceptând faptul că până la Târgu-Jiu sau până la Craiova nu mai facem o oră ci o să ajungem în 20 de minute”, a mai spus Ilie Petroi.

Vizualizări: 2,050

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: