Studiul de fezabilitate pentru drumul expres Târgu Jiu - Craiova durează doi ani

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat marți, 12 martie, pe portalul licitațiilor publice, anunțul privind scoaterea la licitație a studiului de fezabilitate și proiectului tehnic de execuție pentru Drumul Expres Craiova - Târgu Jiu. Firmele interesate pot depune oferte până pe data de 3 mai. Interesant este că numai realizarea studiului de fezabilitate va dura doi ani.

Lucrarea este estimată la 26,2 milioane de lei. Potrivit anunțului de licitație, doar pentru realizarea studiului sunt alocate 24 de luni. Cei care vor face studiul de fezabilitate vor trebui să propună trei trasee posibile, fiind posibil ca drumul expres să fie via Târgu Cărbunești sau via Rovinari.

“Traseul actual principal ce realizează legătura între Craiova și Târgu Jiu este asigurat de DN6 (E79) Craiova-Filiași-Târgu Jiu, pe tronsonul Filiași-Târgu Jiu un traseu cu câte o bandă de circulație pe sens și cu un trafic foarte ridicat, cu sectoare pe care este atinsă capacitatea de circulație a drumului. Cea mai mare parte a infrastructurii pe acest tronson are o stare tehnică defavorabilă – 60% din traseu este la standard de drum cu o singură bandă de circulație pe sens”, scrie în caietul de sarcini care însoțește licitația.

Șase primari din Gorj au anunțat că vor intra pe 15 martie, ora 15.00, într-o grevă de 15 minute, pentru a cere urgentarea realizării acestui drum. Este vorba de primarii din Târgu Jiu, Rovinari, Turceni, Bălești, Bîlteni și Bustuchin.

Vizualizări: 3,662

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: