Post de secretar de comună, greu de ocupat. Concurs!

Comuna gorjeană Peștișani funcționează de luni bune fără secretar, după ce persoana care îl ocupa s-a transferat la altă instituție. Până acum, postul a fost scos la concurs de două ori, însă în urma selecțiilor nu a promovat nicio persoană. Acum, Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a scos din nou postul la concurs.

Autoritățile locale spun că au nevoie urgent de un secretar, pentru că jurista care a preluat atribuțiile nu mai poate face față. Femeia se află în concediu medical din cauza extenuării. ”La primul concurs s-a prezentat o persoană, dar nu a promovat. A doua oară, persoana care s-a înscris a promovat, dar concursul a fost anulat pentru că cei din comisia ANFP au dat un subiect care nu era conform tematicii. Noi nu am avut pe nimeni în comisie. Acum este a treia oară. Sper să se ocupe, pentru că avem nevoie, este foarte greu să lucrezi fără secretar în primărie”, a declar Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani.

Candidații la postul de secretar trebuie să aibă studii universitare de licenţă absolvite în domeniul ştiinţelor juridice sau administrative, studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor, dar și o vechime de minimum 5 ani.

Cei interesați pot depune candidaturile până în 27 martie. Concursul va începe în 10 aprilie, cu proba scrisă. Data și ora interviului vor fi comunicate candidaților ulterior.

Vizualizări: 2,593

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: