Încă o umilință pentru Bălăeț. “Mare jurist ești, mă!”

Așteptarea lui Robert Bălăeț se prelungește. Nici luni nu a reușit primarul Marcel Romanescu să-i convingă pe consilierii locali să valideze rezultatul concursului pentru șefia Clubului Sportiv Municipal și să fie semnat contractul de management. Aleșii locali i-au trasat sarcină edilului să verifice dacă acest concurs a fost organizat ca la carte și abia apoi să încheie contractul.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a încercat, într-o nouă ședință extraordinară, să-l numească pe Robert Bălăeț în funcția de director al Clubului Sportiv Municipal, post obținut prin concurs.

Și de această dată, s-a lovit de împotrivirea consilierilor locali care au votat noi modificări: „Eliminăm articolul 1 și 2 și le înlocuim cu următoarele: CL îl împuternicește pe primarul municipiului Târgu Jiu să verifice legalitatea desfășurării concursului și articolul 2 – În situația în care primarul consideră că procedura de desfășurare a concursului a fost legală, Consiliul Local îl împuternicește să-și însușească rezutatul concursului și să încheie contractul de management cu candidatul declarat câștigător” a fost propunerea consilierului ALDE, Eduard Lădaru.

Noul proiect a trecut cu 10 voturi, chiar dacă secretarul a atenționat că este un demers ilegal pe care nu îl va garanta. „Nu este un amendament. Este forma unui proiect nou. Nu are legătură cu proiectul supus dezbaterii în condițiile în care nu mai am titlu și nu mai am articolul de fond. Îmbracă forma unui alt proiect. Eu nu contrasemnez o asemenea hotărâre dacă treceți peste proiectul inițiatorului”, a fost mesajul secretarului Grigore Jianu.

În acest proiect, primarul Romanescu nu vede decât un joc al majorității. „Mare jurist ești, mă!”, a fost mesajul primarului pentru Eduard Lădaru. „E încă o modalitate de a bloca validarea. Prin ceea ce s-a propus astăzi (n.r. luni) nu s-a încercat altceva decât un joc. Riscăm să fie atacat acest proiect de Instituția Prefectului. Proiectul propus de mine nu mai există acum. Eu nu accept acest proiect de hotărâre. Eu sunt împuternicit prin hotărârea inițială. Nu trebuie să ma mai împuterniciți încă o dată pentru acest contract. Ați putea să modificați așa, că validează rezultatul concursului și proiectul de management. Nu trebuie să ne dăm noi cu părerea despre concursul organizat sau despre proiectul de management”, le-a transmis consilierilor Marcel Romanescu.

„Să anulăm concursul!”

Social-democratul Mihai Gherghe chiar a solicitat să vadă toate dosarele de candidatură ale celor înscriși în această competiție: „Eu doresc să vedem dosarul, cu anunțul care a fost afișat, cu toate condițiile, cu adresele celor trei candidați, cu proiectele de management înregistrate. Eu am înțeles că a fost un proiect nesemnat, nenimic. Dacă vă asumați așa ceva, e problema dumneavoastră”.

Ironic, consilierul local Mihai Paraschiv le-a făcut colegilor o propunere care să liniștească apele: „Eu zic să anulăm concursul prin care a fost declarat domnul Bălăeț câștigător și îl numim, că suntem Consiliu Local, pe domnul Dan Marinescu, directorul acestui club, ca să fie toată lumea mulțumită și am terminat discuția”.

Dan Marinescu a luat cel mai mic punctaj, în jur de zece puncte din o sută, fiind declarat respins. Acesta este ginerele unui consilier local.

Vizualizări: 1,762

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: