Sucul de roșii, ingredient natural pentru tratarea problemelor pielii

Sucul de roşii este printre cele mai bune ingrediente naturale care ajută la tratarea problemelor pielii. El este un astringent natural, care are efect de strângere a porilor și îmbunătățește aspectul pielii.

Antioxidanții prezenți în roșie luptă cu degradările produse de radicalii liberi, menținând sănătatea pielii. Iar vitamina C, care de asemenea se găsește în sucul de roșii, stimulează producția de colagen din piele, îmbunătățindu-i elasticitatea și fermitatea. La toate acestea se adaugă protecția împotriva razelor UV dăunătoare și a deteriorărilor produse de acestea. Conform studiilor efectuate, beneficiile sucului de roșii sunt următoarele: atenuează ridurile, tratează acneea, reduce pigmentarea, strânge porii și reduce punctele negre, calmează arsurile solare şi tratează tenul gras.

Suc de roșii pentru acnee:

Rețeta conține pe lângă sucul de roșii și suc de castravete, care are calități antiinflamatorii și antioxidante, care previn acneea și reduc roșeața și inflamația care o însoțesc. Se folosesc o lingură suc de roșii şi  lingură suc de castravete. Se amestecă sucurile într-un bol şi se înmoaie un tampon de vată în amestec și aplică pe față. Lasă să se usuce, apoi clătește cu apă călduță și șterge. Repetă la fiecare două zile pentru cele mai bune rezultate.

Suc de roșii pentru tenul gras:

Calitățile astringente ale sucului de roșii, alături cu cele astringente și de albire ale sucului de lămâie ajută la obținerea controlului asupra producției excesive de sebum și iluminează tenul. Se folosesc o lingură suc de roșii şi  4-5 picături suc de lămâie care se amestecă şi se aplică pe faţă. Repetă remediul o dată pe săptămână pentru a obține rezultatele dorite.

Suc de roșii pentru roșeață:

Vitamina C și antioxidanții prezenți în sucul de roșii, sunt elementele care îl transformă într-un remediu grozav și eficient pentru tratarea roșeții. Se foloseşte o lingură suc de roșii care se aplică cu un tampon de vată pe faţă. Se lasă să se usuce, apoi se clătește cu apă rece. Repetă remediul de două ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

Suc de roșii pentru puncte negre:

Calitățile antioxidante și astringente ale sucului de roșii funcționează foarte bine pentru reducerea punctelor negre și pentru îmbunătățirea aspectului pielii. Înmoaie un tampon de vată în suc de roșii și aplică pe zonele afectate, înainte de a merge la culcare. Lasă așa peste noapte. Clătește a doua zi dimineață cu apă rece. Repetă remediul o dată pe săptămână pentru a obține rezultatul dorit.

Vizualizări: 800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: