Suplimentele nutritive, opinii pro și contra

Suplimentele nutritive constituie felul principal din meniul zilnic al tinerilor adolescenţi din Târgu-Jiu. Dependenţi de muşchi şi forme bine definite, aceştia sunt capabili de orice pentru a impresiona prin aspectul fizic.

Tinerii din Târgu-Jiu înlocuiesc din ce în ce mai mult mâncarea sănătoasă cu suplimentele nutritive. Pentru a avea un corp mai bine proporţionat şi pentru a impresiona, cât mai mulţi tineri îşi încarcă mesele zilnice cu aceste surplusuri nutritive. Fie proteine, energizanţi, vascularizatoare sau aminoacizi, acestea sunt considerate de către consumatorii fideli o sursă bună pentru mărirea masei musculare. “Folosesc suplimente nutritive de la 18 ani deoarece îmi conferă o masă musculară de calitate şi îmi oferă substanţele necesare pe care organismul nu le acumulează din mesele zilnice”, a declarat un tânăr care frecventează sălile de antrenamente.

Specialiştii nu consideră că aceste suplimente nutritive  constituie o sursă de alimentație sănătoasă, de aceea nici nu recomandă folosirea lor. “Nu sunt de acord cu aceste suplimente nutritive. Luate în exces aceste pot afecta rinichii care nu suportă foarte bine substanţele toxice, provocă creşterea masei musculare şi poate duce chiar şi la obezitate. Sunt de principiul că este mai sănătos să îţi iei substanţele nutritive din alimente”, a declarat medicul nutriţionist Elena Coman.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: