Sute de copii au ajuns la spital. Ce probleme sunt!

Aproximativ 300 de copii s-au prezentat la Camera de Gardă Pediatrie din Târgu Jiu, în ultimele 10 zile. Marea majoritate a acestora prezentau viroze respiratorii, pneumonii, bronșiolite și afecțiuni digestive. În aceeași perioadă, 42 de copii au fost internați în Secția Pediatrie.

 

În prezent, în Secția Pediatrie se află internați 26 de copii: 5 copii diagnosticați cu gripă, 20 cu afecțiuni respiratorii și un copil diagnosticat cu COVID.

Pacienții internați au vârste cuprinse între câteva luni și 6 ani şi au  nevoie de 5 zile de internare în Secția Pediatrie pentru a se face bine.

Medicii îi sfătuiesc pe părinți să evite zonele aglomerate, dar și contactul cu persoanele bolnave (răcite) și de asemenea, le recomandă să se adreseze și medicilor de familie sau celor din centrele de permanență înainte de a veni la Camera de gardă din spital. 

„Pentru a fi evitată aglomerarea Camerei de Gardă Pediatrie, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a decis înființarea celei de a doua ture în Cabinetul Pediatrie din Ambulatoriul Integrat. Din data de 05.01.2023 funcționează a doua tură în Policlinică. Astfel, părinții pot aduce micuții la consult, de luni până vineri, în intervalul orar 07:00 – 14:00 și 14:00 – 21:00, în baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie și a certificatului de naștere al copiilor”, transmit reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,422

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: