Sute de dosare de pensionare, lunar, la Casa de Pensii. Instituţia are nevoie de personal!

Deficit de personal la Casa de Pensii Gorj. Instituţia se confruntă zilele astea cu un volum de muncă impresionat, iar salariaţii abia fac faţă solicitărilor. Asta pentru că lunar se depun, în medie, şase sute de dosare de pensionare, iar la toate astea se adaugă şi recalculări de pensii şi alte activităţi. Casa de Pensii Gorj a făcut şi o solicitare către Ministerul Muncii pentru suplimentarea numărului de posturi.

Casa de Pensii Gorj duce lipsă acută de personal. O spune chiar directoarea instituţiei, Oana Talău. Volumul de muncă actual este cu atât mai mare cu cât până în luna decembrie, salariaţii instituţiei trebuie să recalculeze pensiile a peste 4.000 de gorjeni. Este vorba de acea categorie de pensionari care au lucrat în condiţii mai grele de muncă şi ale căror pensii au fost stabilite înainte de anul 2011. Numărul angajaţilor este subdimensionat şi nu fac faţă nici dacă ar munci şi noaptea, spune conducerea instituţiei. „Pe legea recalculării drepturilor de pensie avem 4.200 de dosare pe care trebuie să le terminăm până la sfârşitul anului, mai avem câte 600 de cazuri noi, cam într-o lună atâtea persoane depun cerere de pensionare. Avem personal foarte puţin, volum mare de activitate, ne-au împovărat şi cu alte atribuţii încât şi dacă am sta noaptea la serviciu, nu am ajunge să rezolvăm toate aceste lucruri”, a declarat Oana Talău, directorul Casei de Pensii Gorj.

Au solicitat 11 posturi

În prezent, instituţia are în organigramă 54 de posturi, însă numai 13 din ei sunt pe compartimentul Stabilire Pensii şi 10 la Plăţi Pensii. „Avem 54 de salariaţi, din care o persoană este în creştere şi îngrijire copil, un post este vacant, o persoană este în concediu medical, are 82 de zile, probabil se şi pensionează, avem o altă persoană bolnavă, tot în concediu medical, patru sunt medici de expertiză, deci una peste alta strict pe pensii lucrează 23 de oameni din care zece sunt la plăţi pensii şi 13 la stabilire drepturi”, a mai precizat Oana Talău. Conducerea instituţiei a făcut o solicitare pentru încă 11 posturi către Ministerul Muncii. 

Vizualizări: 1,553

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: