Proiecte de anvergură la Bălănești. Cu bani europeni și guvernamentali!

O mulțime de proiecte au în derulare autoritățile locale din Bălănești, din fonduri guvernamentale. Pentru alte investiții, autoritățile au obținut finanțare europeană și urmează să le și implementeze. Miercuri, 31 mai, administrația locală din Bălănești va face recepția unuia dintre cele mai importante proiecte. Este vorba de modernizarea drumului Boca-Mușetești, investiție finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), lucrare pe care constructorul a reușit să o finalizeze înainte de termen.  

Investiția privind modernizarea drumului comunal DC6 Boca-Mușetești a constat în asfaltarea a 2.470 kilometri de drum și realizarea de șanţuri dalate. Lucrările au început undeva în toamna anului 2015, iar miercuri, autoritățile locale vor face și recepția finală a investiției. „Una din investițiile din Bălănești, finanțate pe Ordonanța 28, s-a finalizat. Cu toate că termenul de finalizare era 2018, constructorul s-a ținut de treabă și a reușit să finalizeze această investiție mult mai repede față de termenul prevăzut de către Ministerul Dezvoltării. Era nevoie de asfaltarea drumului, era pietruit și este de importanță foarte mare. Face legătura între satul Glodeni și celelalte sate componente, dar și cu Mușetești”, a declarat Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălănești.

În momentul de față este în derulare și proiectul privind reabilitarea și consolidarea podului peste Amaradia din satul Ohaba. Investiția este realizată în proporție de peste 60%. Are termen de finalizare anul 2018, însă autoritățile cred că anul acesta va fi încheiată. Se lucrează și la introducerea rețelei de canalizare în satele Bălănești, și, parțial, în Voiteștii din Vale, Voiteștii din Deal și Glodeni. Este vorba de 10.7 km de rețea. Autoritățile au solicitat bani la Ministerul Dezvoltării astfel încât să facă racordurile de la magistrală până la gospodării. Investiția este realizată în proporţie de 80%.

Autoritățile locale anunță că în cel mai scurt timp vor fi pornite și investiții majore finanțate din fonduri europene. „Am obținut fonduri europene pentru două investiții importante. Sunt în curs de licitație. Este vorba de reabilitarea și modernizarea căminului cultural din satul Glodeni, cât și reabilitarea și modernizarea unor drumuri de interes local din Bălănești. Pentru căminul cultural am obținut circa 200 de mii euro, iar pentru drumuri am primit 1 milion de euro”, a precizat primarul Ovidiu Pungan.

Vizualizări: 736

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: