Sute de hectare de culturi, aproape compromise

Sute de hectare de teren din zona Motru încă sunt afectate în urma inundațiilor de săptămâna trecută. Grâul este compromis în multe zone. Cele mai afectate sunt localitățile Motru, Văgiulești și Samarinești.

Râul Motru a măturat totul în cale după ce a ieșit din matcă. Specialiștii de la Direcția de Agricultură Gorj au mers, miercuri, în teren să estimeze pagubele. „Au fost excese de umiditate în zona Motru, Văgiulești, Samarinești. A ieșit râul Motru. A fost constituită o comisie care s-a deplasat în teren pentru evaluarea pagubelor. Am fost înștiințați că au fost fenomene de băltire pe raza acestor localități. Au fost afectate, din estimarea specialiștilor de la primării, la Samarinești, în jur de 100 de hectare, la Văgiulești sunt 120 de hectare afectate de băltire”, a explicat Valentin Priporeanu, directorul Direcției de Agricultură Gorj.

Afectate sunt multe culturi cu grâu. Acesta riscă să fie compromis dacă apele nu se vor retrage. „Vom vedea dacă au fost afectate culturile care au fost înființate pe suprafețele respective. De obicei, în acea zonă, se cultiva lucernă și erau culturi de toamnă. Când vom avea situația de la fața locului, vom vedea dacă băltirea a afectat. E clar că dacă va mai dura produce sufocarea culturilor de grâu și lucernă. Grâul va fi compromis”, a mai adăugat Priporeanu.

Vizualizări: 1,724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: