Învaţă cum să alegi corect bananele din supermarket

Indiferent că le consumăm dimineaţa, la prânz sau seara, bananele au numeroase beneficii pentru organism.  Alegerea lor nu reprezintă un lucru uşor, deoarece pot fi verzi, galbene sau cu pete maronii.

Părerile sunt împărţite atunci când vine vorba de aspectul bananelor. Unii le preferă pe cele verzi, iar alţii le preferă pe cele negre, foarte coapte. Regula este destul de simplă cele verzi sunt mai crude, iar cele negre sunt coapte deja.  Oricum ar fi bananele sunt bogate în vitamine, minerale şi fibre iar medicii ne recomandă să le alegem pe cele care conţin mai puţine toxine.

Bananele verzi conţin amidon care te ajută la reglarea nivelului de glicemie, la menţinerea greutăţii corpului şi reducerea nivelului colesterolului din sânge. De asemenea, această substanţă are rolul de a păstra sănătatea colonului. Starea digestivă este îmbunătăţită şi, mai mult decât atât, consumul frecvent de banane verzi ajută la secreţia de insulină.

Cercetătorii au precizat că bananele verzi dau un rezultat mai bun în creşterea metabolismului şi în arderea grăsimilor, pe când bananele coapte conţin o cantitate mai mare de zahăr. Aceştia au mai descoperit că bananele verzi conţin un amidon rezistent, care are proprietăţi anticancerigene şi antiinflamatoare, ajutând la prevenirea cancerului.

Este recomandat să păstrăm bananele la frigider, pentru a le opri din coacere. Dacă bananele se coc prea repede, nu vă temeţi. Le puteţi refolosi, tocându-le pentru a le pune într-o salată de fructe delicioasă.

Bananele îngălbenite sau care sunt mai închise la culoare sunt mai coapte. Aceste fructe coapte au un rol digerabil datorită faptului că amidonul din ea se transformă în zahăr şi este uşor de asimilat pentru organism. Dacă banana este coaptă bine, trebuie consumată repede pentru că altfel se strică. Specialiştii au descoperit că bananele foarte coapte conţin o substanţă, numită TNF, care are o acţiune foarte activă asupra tumorilor, le atacă şi le ucide. Sunt ideale şi pentru cei care suferă de ulcer, pentru că pot fi mâncate crude fără să apară complicaţii care să le dăuneze bolii de care suferă.

Vizualizări: 1,350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: