Tabără de dans internaţională la Teatrul de Vară

Zeci de tineri din patru țări vor dansa, vineri, la Târgu Jiu. Este vorba de o tabără de dans ce se va desfășura la Teatrul de Vară, organizată de asociații din Germania și Franța. Tineri vor dansa timp de o oră, iar prin dans vor încerca să transmită importanța incluziunii romilor în societate. 

Zeci de tineri din patru țări, România, Bosnia, Franța și Germania, au fost implicați în acest proiect Vor fi prezentate mai multe stiluri de dans: modern, hip-hop, break dance, tematice. Daniela Rodriguez a fost coregraful taberei. Tinerii s-au pregătit pentru acest eveniment câte nouă ore pe zi, timp de o săptămână. 

Spectacolul de dans va avea loc vineri, 29 iulie, la Teatrul de Vară din Târgu Jiu, cu începere de la orele 22. Intrarea este liberă.

Romii, subiectul

Tabăra de dans a fost organizată în anii trecuți într-un oraș din Franța și în Sarajevo iar acum și la Târgu Jiu. Organizatorii taberei, respectiv Decanatul Saarbrucken din Germania și Asociația Parrainage Jumelage din Forbach- Franța, au explicat motivul pentru care au ales ca cea de-a treia ediție a proiectului să se desfășoare aici. "Tot timpul au luat parte copii din Târgu Jiu la acest proiect. Am încercat să punem în scenă un spectacol împreună cu 50 de tineri, copii. Tot timpul a fost o temă politică sau interculturală. În acest an am primit invitația din partea orașului Târgu Jiu datorită înfrăţirii cu orașul Forbach", a spus Heiner Buchen, coordonatorul proiectului. 

Proiectul de la Târgu Jiu se numește "Fără voce" iar tema este felul în care minoritățile sinti și roma sunt tratate în Europa. "Încercăm să scoatem în evidență pericolul care este în Europa de excluziune, adică tot ceea ce nu este asemeni nouă încercăm să respingem", a explicat Jean Luc, președintele asociației partenere din Franța. 

Vizualizări: 1,626

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: