Tancuri trimise în România. Alertă la granița NATO!

Tancuri, obuziere autopropulsate şi sute de alte vehicule de luptă americane au început vineri să debarce în portul german Bremerhaven, de unde vor fi transferate în Europa de Est, pentru a consolida apărarea NATO faţă de o eventuală agresiune rusă, relatează The Associated Press, citată de news.ro. 

Aproximativ 3.500 de militari din cadrul celei de-a 4-a Divizii de Infanterie de la Fort Carson, în Colorado, urmează să sosească - împreună cu echipament care include 87 de tancuri şi 144 de vehicule de luptă de Bradley - în următoarele două săptămâni.

Noile forţe se vor aduna mai întâi în Polonia, iar apoi de vor răspândi în şapte ţări, din Estonia şi până în Bulgaria.

Secretarul american al Apărării Ashton Carter a anunţat această desfăşurare anul trecut, când a precizat că aceste forţe vor participa la exerciţii militare regulate în regiune, împreună cu aliaţi NATO.

Alţi membri NATO îşi vor consolida, de asemenea, prezenţa în regiune.

Marea Britanie trimite avioane de vânătoare la Marea Neagră, în România, iar un batalion de militari, tancuri şi vehicule blindate uşoare urmează să fie mobilizat în Estonia, în primăvară, susţinut de trupe din Franţa şi Danemarca.

Germania intenţionează, de asemenea, să trimită trupe în Lituania.

Albania, Belgia, Canada, Croaţia, Franţa, Italia, Luxemburgul, Olanda, România şi Slovenia urmează să joace totodată un rol în cadrul a ceea ce NATO numeşte Enhanced Forward Presence.

Statele Unite plănuiesc, de asemenea, să mute o unitate Stryker din Germania în Polonia, în cadrul acestui grup.

Vizualizări: 3,492

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: