Țara din lume unde a fost interzis Crăciunul timp de 28 de ani

Crăciunul este cea mai frumoasă și așteptată perioadă din an. De-a lungul istoriei, conducerea unei anumite țări a fost nemulțumită de sărbătorea asociate bunăvoinţei și a cadourilor și a interzis celebrarea naşterii lui Iisus pe teritoriul ei.

Crăciunul este celebrat încă din Antichitate ca dată a naşterii lui Iisus Hristos.  Este sărbătoarea a familiei, plină de obiceiuri și tradiții frumoase, care îi adună în jurul mesei pe toți cei dragi şi care ne reaminteşte cât de important este să le spunem, mai des, cât de mult îi iubim. Cu toate acestea, Crăciunul nu este recunoscut peste tot în lume la nivel internațional, în unele țări fiind chiar interzis.

Pe lista acelor țări din lume unde a fost interzis Crăciunul se numără și Cuba. În anul 1959, atunci când guvernul comunist al lui Fidel Castro s-a instalat la putere, țara a fost declarată stat ateu. Peste numai 10 ani, în 1969, Castro a desființat Crăciunul ca sărbătoare oficială (zi liberă oficială), invocând drept motiv impactul negativ pe care acesta îl avea asupra producției de zahăr din țară. Interdicția a durat 28 de ani, încheindu-se în 1997, chiar înainte de vizita istorică pe care Papa Ioan Paul al II-lea a avut-o, în ianuarie 1998. Perioada în care Crăciunul a fost interzis a rămas în istorie ca o amintire tristă, fiind astăzi denumită de localnici „Las Navidades Silenciadas” (Crăciunurile tăcute).

Deși pare greu de crezut, ei bine și Anglia trecut printr-o asemenea perioadă. Febra religioasă care a măcinat țara de la sfârșitul Evului Mediu până aproape de perioada contemporană a condus, printre altele, și la interzicerea sărbătoririi Crăciunului.

Vizualizări: 2,379

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: