Târg al meșteșugarilor romi, la Târgu Jiu

Un târg dedicat exclusiv meșterilor de etnie romă va avea loc în perioada 13-15 iulie la Târgu Jiu. „Târgul Meșteșugarilor Romi” este organizat de Centrul Naţional de Cultură a Romilor- Romano Kher, Agenţia Naţională pentru Romi, cu sprijinul administraţiei locale.

Pe parcursul celor 3 zile, meşteşugarii romi vor expune publicului prezent obiecte de artizanat proprii, costume tradiţionale rome şi vor realiza în timpul evenimentului demonstraţii de lucru. Alături de meşteşugarii romi vor expune propriile creaţii și invitaţii acestora, meşteşugari din rândul celorlalte minorităţi naţionale.

Târgul se va desfășura în intervalul orar 09.00-20.30, pe strada Victoriei din municipiu, în zona pietonală. „Târgul are ca scop principal promovarea și cunoașterea culturii, a meșteșugurilor tradiționale și a artelor rome, aducând astfel la cunoștinţa publicului larg repere importante ale culturii minorității rome. În cadrul evenimentului vor fi prezentate și aparițiile editoriale publicate sub egida Editurii Centrului Naţional de Cultură a Romilor - Romano Kher”, au transmis organziatorii.

Vizualizări: 897

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: