Târgu Jiu: Două franţuzoaice învaţă copiii să cânte la pian

Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu va organiza în această săptămână cursurile Şcolii de Vară. Marţi a fost prima zi în care elevii Școlii Populare, dar şi elevi de la alte unități școlare, au luat lecții de măiestrie artistică la pian şi vioară, de la o profesoară franţuzoaică şi fiica acesteia. Oaspeţii din Franţa vor rămâne până sâmbătă în Gorj, când elevii participanţi vor prezenta într-un spectacol tot ce au învăţat la cursuri.

Școala de Vară a Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu a început marți cu lecții de pian și vioară. Profesori sunt și în acest an două franțuzoaice, mamă și fiică, din Bretania. Este pentru al șaselea an consecutiv când Veronique și fiica sa Claire se află la Târgu Jiu. ”Este al șaselea an de parteneriat român-francez, prietenii noștri vin din Bretania. Domniile lor vor susține cursurile de măiestrie la pian și vioară. Este al şaselea an când copiii noștri sunt îndrumați și urmăriți în evoluția lor de cele două doamne profesoare. Cu toate că este vacanță, copiii au ocazia să nu uite ce au învățat în timpul anului, ba chiar să dobândească noi cunoştinţe”, a spus Mihaela Popescu, profesor.
Veronique și Claire Chauvel se declară încântate de Gorj și de oamenii de aici. N-au apucat să viziteze decât câteva mănăstiri și aplaudă eforturile tinerilor talentați din județul nostru. ”Toți copiii sunt doritori să învețe, chiar dacă ordinea nu este o problemă, cu timpul de încadrăm şi devenim mai ordonaţi. Mulţi contează pe memoria lor şi din când în când mai uită detaliile, dar sunt toţi foarte talentaţi, foarte muzicali şi au dorinţa să înveţe la instrumente”, a spus Veronique Chauvel, profesor de pian.
Şcoala de vară se încheie sâmbătă cu un spectacol susținut de elevii care au participat la cursuri. Spectacolul va avea loc la Liceul de Muzică ”Constantin Brăiloiu din Târgu Jiu.

Vizualizări: 442

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: