Târgu Jiu: Reabilitarea blocurilor din centru duce primăria în instanţă

Primăria municipiului Târgu Jiu a fost chemată în instanţă de firma care se ocupă de reabilitarea blocurilor din centrul municipiului. Procesul a fost înregistrat în data de 7 iulie, acesta fiind motivul invocat de autorităţile locale ca să nu dea explicaţii pe acest subiect. Reclamantă este societatea Romtehnic Construct, iar obiectul dosarului este o ordonanţă de plată.

Romtehnic Construct SRL a câștigat anul trecut o lucrare de reabilitare a cinci blocuri din strada Unirii în valoare de peste 3 milioane de lei. La aproape un an de la contractarea lucrării, firma s-a îndreptat în instanţă împotriva Primăriei Târgu Jiu pentru a recupera sume importante de bani. Dat fiind faptul că procesul este unul recent, primăria a invocat vineri tot felul de scuze pentru a evita acest subiect, refuzând chiar să spună ce fel de lucrări a făcut firma respectivă în municipiul Târgu Jiu. În cele din urmă, reprezentanţii primăriei au spus că este vorba de o datorie pe care o au asociaţiile din zonă la plata confinanţării, fără a preciza însă valoarea datoriei. ”Sunt mai multe contracte, dar da, avem contract cu o societate cu numele acesta pentru zona centrală, pe Unirii. Nu avem probleme, s-a lucrat fără probleme, cred că este vorba de restanţele de la asociaţii, asociaţiile nu au plătit contribuţia lor şi primăria la rândul ei nu a plătit. În rest, nu avem, probleme cu ei”, au declarat reprezentanţii primăriei Târgu Jiu.
Autorităţile locale spun că asociaţiile şi-au cam făcut un obicei să nu-şi achite partea lor de bani la termen. ”Au mai fost situaţii când au plătit cu întârziere”, au spus reprezentaţii primăriei. Procesul cu privire la ordonanţa de plată începe însă după vacanţa magistraţilor, primul termen al procesului fiind fixat în luna octombrie.

Vizualizări: 2,272

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: