Târgu Jiu: Expoziție de pictură, lansări de revistă și spectacole

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Gorj va organiza marți, 15 ianuarie, o serie de evenimente închinate zilei Culturii Naționale și împlinirii a 169 ani de la nașterea marelui poet român Mihai Eminescu.

Manifestările vor debuta cu vernisajul expoziției de pictură „Aripi de înger” a artistei târgujiene Oara Larisa Mutu Mindoiu. Artista este subofiţer operativ principal la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta”, județul Mehedinţi, și are peste 40 de expoziţii personale şi de grup. Multe dintre lucrările sale se regăsesc în colecţii particulare din stăinătate. La Târgu Jiu, artista va expune 20 de lucrări pe pânză în tehnici mixte în acrilic și ulei.

Tot marți va avea loc și lansarea nr. 4 al revistei „Portal Măiastra” și nr. 26-27 ale revistei „Jiului de Sus”, editate de CJCPCT Gorj. Programul va fi completat de un spectacol de muzică pe versuri eminesciene și poezie susținut de Ansamblu Artistic Profesionist „Doina Gorjului” și reprezentanți din Gorj ai Uniunii Scriitorilor din România.

Manifestările vor debuta la ora 12:00. ”Evenimentul din 15 ianuarie dă startul unor alte asemenea activităţi speciale pe care Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj le organizează pe parcusul acestui an. „Aripi de înger” este prima expoziție din ciclul celor 29 de expoziții care vor prefața Gorj Fest, ediția cu numărul 30 de anul acesta”, a declarat Daniela Gapșea, purtătorul de cuvânt al CJCPCT Gorj.

Vizualizări: 1,530

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: