Târgu Jiu: Încasări record la Taxe și Impozite într-o singură zi

Sute de târgujieni nu au vrut să rămână datori în noul an. S-au îngrămădit să-și achite datoriile către bugetul de stat. Chiar dacă la Direcția de Taxe și Impozite Locale au fost deschise toate ghișeele, mulți oameni au stat la coadă ca să apuce să achite datoriile și să beneficieze de reducerea de 10%. Pentru mulți dintre contribuabili, faptul că taxele și impozitele au fost indexate cu 4,6%, rata inflației, a fost o surpriză neplăcută.

Numai într-o singură zi, s-au prezentat la ghișee peste 800 de persoane. „În fiecare an, facem așa. Venim și plătim taxele ca să nu intrăm în noul an cu datorii. Am achitat taxele. Au fost mai mari ca anul trecut. S-au indexat cu inflația. Cu 4,6% dacă spun bine. Am avut o surpriză, dar am plătit. Ce să facem”, a spus un bărbat. „Am stat cam un sfert de oră la coadă, dar vreau să achit. Mereu vin ca să primesc acea reducere de 10% și să îmi iau o grijă dacă tot mi-au rămas bani de la sărbători”, a spus o femeie. „Am venit mai întâi să mă interesez și apoi vin să plătesc. Am fost curios dacă au crescut sau sunt mai mici. Am aflat de la ghișeu că au crescut. S-a adăugat inflația”, a explicat o altă femeie.

Mariana Budulan, directorul Direcției de Venituri Târgu Jiu, a explicat că încasările au fost record încă după calculele făcute la finalul primei zile de lucru: „Am început anul în forță. Am lucrat cu toate ghișeele deschise pentru că un număr mare de contribuabili s-au prezentat în primele zile pentru a-și achita atât impozitele, cât și taxele pentru anul 2020. Am avut peste 800 de chitanțe într-o zi. Am încasat în jur de 150 de mii de lei tot într-o zi. Este un început de an bun comparativ cu anul 2019”.

Cei care achită taxele până la finalul lunii martie primesc o reducere de 10%. „Este o regulă. În mare parte, în prima jumătate a lunii ianuarie, vin contribuabilii care au restanțe, care pleacă din țară sau care mai au rezerve de la sfârșitul anului. Ne mai confruntăm cu un flux mare de persoane spre sfârșitul lunii martie când este finalul termenului I la plata impozitelor și taxelor și pentru a beneficia de bonificația de 10%”, a mai spus Budulan.

Târgujienii care vor să scape de cozi au la dispoziție și varianta să plătească dările online, dar foarte puțină lume achită impozitele prin această metodă. (A.A.)

Vizualizări: 967

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: