Târgu Jiu: Intervenții în premieră la Ortopedie

O gorjeancă în vârstă de 52 de ani a scăpat de durerile de spate după o intervenție chirurgicală la Spitalul Județean din Târgu Jiu. Medicul ortoped Bogdan Niculescu a explicat în ce a constat operația și cum a ajutat femeia care a ajuns la Ortopedie. 

 

"Mobilitate fără dureri de spate. Decompresie și fuziune (TLIF) L3/L4,în cadrul Secției Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, împreună cu domnul Dr.Branea Ioan și Dr.Coldușu Dragoș, la o pacientă de 52 de ani cu simptomatologie algică permanentă la nivel lombar dar și radicular, cu afectarea activității cotidiene și afectarea calității vieții,la care s-au încercat toate metodele nechirurgicale,fără nici un beneficiu.

În momentul în care există unul sau mai multe segmente instabile, de cauză traumatică sau degenerativă,care comprimă structurile nervoase provocând dureri lombare și/sau radiculare,singurul tratament eficient este cel de a decomprima și stabiliza segmentul respectiv printr-o fuziune. Este o tehnică care reduce mișcarea segmentului afectat, dar crește calitatea vieții prin dispariția durerilor", este mesajul medicului ortoped Bogdan Niculescu.

Galerie foto


Vizualizări: 2,089

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: