Târgu Jiu: Se împart locuințele sociale. Liber la contestaţii!

Primăria municipiului Târgu Jiu a afișat lista cu punctajele obținute de solicitanții unei locuințe sociale. Autoritățile locale au spus că cei 64 de târgujieni care vor primi o locuință de la stat vor intra în posesia ei în apropierea Sărbătorilor Pascale. Lista urmează să fie aprobată în ședința de Consiliu Local din 27 martie.

Lista cu cei 64 de beneficiari ai locuințelor sociale a fost afișată la sediul Primăriei Târgu Jiu. Oamenii urmează să primească repartiția înaintea Sărbătorilor Pascale. Până atunci, există o perioadă de trei zile de contestații după care lista finală va trebui să obțină votul final din partea consilierilor locali. Aurel Popescu, primarul interimar al municipiului Târgu Jiu, a declarat că zona în care au fost ridicate locuințele sociale se va dezvolta în perioada următoare. „Este un pas foarte important, un pas pe care îl așteaptă foarte mulți tineri care au depus documente în acest sens. Noi ne bucurăm că le putem face acestora sărbătorile pascale mai fericite. Este adevărat, avem în vedere dezvoltarea în continuare a astfel de locuințe sociale, am identificat și alte zone unde pot fi dezvoltate astfel de investiții. Solicitările sunt destul de mari, mai avem sute de cereri pentru locuințe sociale ca de altfel și pentru locuințe tip ANL”, a spus Aurel Popescu, primarul din Târgu Jiu.

Noi locuinţe

Locuințe sociale vor fi construite și pe terenul fostei Unități Militare, condiția fiind ca 20% din acestea să revină Ministerului Apărării Naționale. „Avem în vedere dezvoltarea unui proiect mai amplu și pe viitorul teren pe care l-am obținut de la Unitatea Militară de la Ministerul Apărării Naționale. Acolo este o suprafață mare de teren pe care vom dezvolta un program integrat cu tot ce înseamnă un cartier foarte bine gândit. Vom avea ceva obligații față de Ministerul Apărării Naționale. Circa 20% din viitoarele locuințe sociale dezvoltate aici vor merge către Ministerul Apărării Naționale”, a declarat Aurel Popescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Peste 600 de solicitări

Ionuț Jilăveanu, șeful Serviciului de Gospodărire Comunală, din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a declarat că joi se încheie termenul legal de contestații și că oamenii se pot muta în casă nouă înainte de Paște. „Este vorba despre două blocuri noi de locuințe sociale, în zona Ciocârlău, cu 64 de garsoniere. Dacă ați văzut, pe listă sunt peste 600 de solicitanți, vor lua numai 64”, a conchis Jilăveanu.  

Vizualizări: 833

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: