Tașcău: 122 de firme lucrează cu CE Oltenia. Cum pot fi salvate locurile de muncă!

Peste o sută de firme care depind parțial sau total de activitatea Complexului Energetic Oltenia riscă să trimită acasă mii de salariați dacă ar dispărea mineritul. Salvarea vine din sumele puse la bătaie prin Fondul de Tranziție Justă. Oficialii Consiliului Județean Gorj susțin că vor chema la discuții atât oamenii de afaceri, cât și autoritățile locale ca să pună la punct proiecte prin care să atragă bani europeni și să regândească planul de afaceri.

Dorin Tașcău, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, a explicat că sunt peste 100 de firme care numără mai bine de șapte mii de salariați care depind mai mult sau mai puțin de activitatea Complexului Energetic Oltenia.

Salvarea acestor locuri de muncă stă, a adăugat Tașcău, în Fondul de Tranziție Justă. Pot fi atrași bani europeni pentru ca aceste firme să se relanseze în ce privește producția și, astfel, pot salva locurile de muncă.

„Prioritatea noastră acum este Planul de Tranziție Justă. Trebuie să atragem acei bani în județul Gorj neapărat. Oamenii de afaceri și nu numai trebuie să se gândească la proiecte pentru a atrage acești bani. Este imperios necesar. Am avut curiozitatea să analizăm agenții economici care lucrează cu CEO. La cele 122 de firme pe care le-am găsit noi, că ar lucra cu CEO, sunt 7.220 de oameni care lucrează la aceste firme. Trebuie să gândim cum atragem bani să putem crea locuri de muncă pentru că mare parte din acești oameni trebuie să intre pe un alt făgaș de producție. Știind că până în 2030 trebuie să reducem drastic activitatea, toți acești oameni, cei din CEO și prestatorii trebuie să se gândească la alte activități”, a spus Dorin Tașcău.

Vor fi organizate, la nivelul Consiliului Județean Gorj, întâlniri atât cu primarii, cât și cu oamenii de afaceri din județ pentru a fi identificate proiecte de afaceri care ar putea să atragă bani europeni. „O să invităm mare parte din oamenii de afaceri. Artego este firma care are cea mai mare cifră de afaceri cu Complexul Energetic Oltenia și numărul salariați 870. Sunt 122 de firme identificate, mici și mari, care prestează. Toate trăiesc parțial sau total dintr-o serie de servicii către CEO”, a mai explicat vicepreședintele Consiliului Județean Gorj.

Vizualizări: 3,193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: