Primarul din Motru acuză șefa ISJ de “fake news”

Șefa Inspectoratului Școlar Județean Gorj este acuzată de „fake news” de primarul din Motru. Asta după ce Maria Cochină a anunțat că școala va rămâne în online pentru elevii din Motru din cauza șantierelor încă deschise în unitățile de învățământ. În realitate, lucrările s-au terminat, iar școlile sunt pregătite să primească elevii de luni.

Maria Cochină, inspectorul general al ISJ Gorj, a transmis că Motru va rămâne în scenariul roșu, dar nu din cauza cazurilor de Covid 19, ci din cauza faptului că două școli sunt încă în șantier: „Am făcut și o simulare, marți, în legătură cu aceste activități, iar cu excepția orașului Motru, în care cele două construcții școlare nu sunt terminate nici la momentul actual și va trebui să funcționăm tot în scenariul roșu, în celelalte localități se va funcționa fără probleme”.

După acest anunț, părinții au început să sune la primărie și să pună întrebări. Au aflat, în final, că, în realitate, lucrurile sunt diferite față de anunțul șefei de la Inspectoratul Școlar. Lucrările în școli s-au terminat și elevii vor putea merge la cursuri în sălile de clasă.

Șantier mai este la o grădiniță din municipiu. „Toate școlile sunt pregătite pentru redeschidere. Am văzut declarații ale doamnei inspector general. Nu sunt adevărate. Cred că este lipsă de comunicare. Pe raza municipiului Motru, vor începe cursurile din 8 februarie toate școlile. Cele două generale și cele două licee, grădinițele. Excepție este grădinița numărul 1 și creșa unde lucrăm la modernizarea acestei locații. Termenul de finalizare este luna octombrie, dar cred că vor fi gata pe 1 martie”, a spus primarul din Motru, Cosmin Morega.

Acesta o acuză pe Maria Cochină că nu este informată, dar nici nu merge în teren să vadă realitatea cu ochii ei. „Cred că este și o răutate. Atâta timp cât nu vii în teren, apar și aceste anunțuri false, aceste știri false. Am făcut tot ce e posibil omenesc să punem în funcțiune aceste săli de clasă ca să înceapă activitatea în școli de luni”, a mai spus primarul Morega.

Galerie foto



Vizualizări: 4,305

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: