Tehnici de relaxare prin auto-masaj

Programul zilnic poate fi extrem de aglomerat şi nu aveți totdeauna o pauză pentru a vă relaxa. În astfel de cazuri ajută foarte mult câteva minute de relaxare. Arta auto-masajului te învaţă sa-ți oferi scurte pauze pe parcursul zilei, care te vor ajuta să fii mai concentrat, calm și plin de energie.

Auto-masajul are ca efect imediat calmarea și relaxarea musculaturii obosite sau încordate, dar şi un efect mental prin faptul ca te concentrezi în întregime asupra corpului tău şi creierul se relaxează. Iată câteva tehnici de auto-masaj pe care le poți încerca la muncă sau acasă.

Masaj cu mingea de tenis

Într-un mod cât mai discret, descalță-te păstrând picioarele sub birou și pune o minge de tenis sub talpă. Mișcă mingea cu talpa piciorului și, din când în când, aplică presiune pe aceasta pentru a te bucura de un masaj relaxant. Este recomandat mai ales persoanelor care obișnuiesc să poarte des tocuri.

Masajul palmelor

La birou îți folosești mâinile destul de mult, așa că nu strică să le recompensezi cu un masaj rapid, folosind o cremă de mâini. Nu doar că-ți va relaxa palmele, dar după acest masaj vei avea și o piele mai catifelată.

Relaxează-ți brațele

Parcurge cu degetul mare, de jos in sus, toată lungimea antebrațului, cu mișcări de mângâiere, pentru a stimula circulația sângelui. Când simți că pielea ți s-a încălzit, folosește indexul și degetul mijlociu pentru a masa cu mișcări circulare, în sus și în jos, antebrațul și brațul.

Detensionează-ți umerii încordați

De multe ori nu ne dăm seama că am petrecut toată ziua cu umerii ridicați până la urechi, din cauza poziției pe care o avem în timp ce lucrăm la calculator sau din cauză că vorbim prea mult la telefon. Folosește vârfurile degetelor pentru a-ți masa ceafa prin mișcări circulare, de sus în jos și in lateral.

Îndreaptă-ți coloana înțepenită

O altă victimă a unui job care te leagă de birou este spatele. Apasă cu pumnii zona lombară și masează cu aceștia cât poți de mult din coloană cu mișcări în sensul acelor de ceasornic, dar și în sensul opus acelor de ceasornic.

Eliberează-te de durerile de cap

Chiar dacă nu ai o durere de cap, un masaj la nivelul scalpului este extrem de relaxant. Pur și simplu folosește degetele pentru a masa scalpul, desenând cercuri din ce în ce mai mari și crescând presiunea pe care o aplici. Doar câteva minute de auto-masaj la birou îți pot îmbunătăți performanța din restul zilei.

Vizualizări: 1,133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: