Temperaturi-record în Gorj. Cum s-au pregătit autorităţile!

Autorităţile judeţene anunţă temperaturi-record în toate localităţile judeţului, la acest sfârşit de săptămână. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj îi îndeamnă pe oameni să se ferească cât pot de căldură, mai ales cei care suferă de boli cronice.

„Urmează o perioadă extrem de grea din punct de vedere termic, avem atenţionări, avem avertizări, există riscul ca în această perioadă să se înregistreze cele mai ridicate temperaturi măsurate vreodată în România pentru această perioadă, ceea ce ne-a făcut pe toţi să luăm măsurile necesare”, a declarat Ciprian Florescu, prefectul de Gorj., în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. Direcţia de Sănătate Publică recomandă evitarea plimbărilor şi consumul ridicat de lichide, pentru a evita deshidratarea. „Gorjenii, mai ales persoanele vârstnice, persoanele care suferă de boli cronice, persoanele cardiace, trebuie să evite pe cât pot deplasarea în intervalul orar 11-18 pentru a preveni apariţia unor complicaţii care pot duce chiar la deces. Au fost organizate puncte de prim ajutor, stabilite la nivelul fiecărui spital, cu spaţii climatizate”, a declarat Marius Boeriu, şeful DSP Gorj.

Puncte de prim ajutor

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu are puncte de prim ajutor cu instalaţii de aer condiţionat la UPU şi în toate camerele de gardă. La nivelul secţiilor există parţial saloane dotate cu aer condiţionat. La nivelul Primăriei Târgu Cărbuneşti sunt amplasate puncte sanitare în zona parcului primăriei, primul ajutor fiind asigurat de personalul medical angajat al instituţiei, care asigură apă potabilă la dozator. La Ţicleni se va organiza un punct de prim ajutor în cadrul centrului de permanenţă. La Motru s-au stabilit ca puncte de prim ajutor dotate cu aer condiţionat şi ajutor medical în mai multe farmacii din oraş. La nivelul oraşului Turceni, punctele de prim ajutor au fost stabilite la compartimentul de primiri urgenţe al spitalului, cabinetul medical şcolar al liceului, cabinetul medical din satul Strâmba. La nivelul oraşului Rovinari vor fi amplasate patru puncte de prim ajutor în zona centrală. Personalul va distribui apă cetăţenilor. Şi la Bumbeşti Jiu sunt patru puncte de distribuire a apei potabile situate în sediul primăriei, în cadrul spitalului şi în cadrul a două farmacii. La Târgu Jiu, punctele de prim ajutor sunt asigurate la Clubul Vârstnicilor din str. Constantin Stanciovici, fosta Olteniţei, Clubul Vârstnicilor din str. Mioriţei, Clubul Vârstnicilor din str. Dumitru Petrescu, Centrul Magnolia.   

Vizualizări: 2,989

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: