Tensiuni între Serbia şi Kosovo

Autorităţile din Kosovo au arestat 19 poliţişti şi doi membri ai misiunii ONU, dintre care un cetăţean rus, în oraşul predominant sârb Zubin Potok într-un raid vizând mai multe grupări criminale. Decizia a fost criticată dur de Serbia, care a anunţat că îşi menţine armata „în alertă” iar Rusia a denunţat o nouă măsură „provocatoare” a autorităţilor din Kosovo.

.Misiunea ONU în Kosovo (UNMIK) şi-a exprimat „îngrijorarea” după ce doi membri au fost reţinuţi de poliţie într-un raid vizând mai multe grupări criminale, relatează BBC. ONU a comunicat că vor exista consecinţe diplomatice grave dacă membrii „vor fi răniţi în vreun fel”.

Cei doi membri au fost reţinuţi marţi în nordul Kosovo, o zonă în care locuiesc în mare parte etnici sârbi.

Membrii UMMIK au fost transportaţi apoi la spital „pentru a fi trataţi”. Unul dintre ei, un cetăţean rus, a fost eliberat ulterior.

Şeful poliţiei, Rashit Qalaj, a afirmat că ofiţerii săi au arestat 19 poliţişti şi nouă civili pentru infracţiuni precum contrabandă, crimă organizată, dare de mită şi abuz în serviciu.

Dintre cei 19 poliţişti reţinuţi, 11 sunt sârbi, patru sunt albanezi kosovari şi patru bosniaci, a anunţat poliţia din Kosovo.

Vizualizări: 909

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: