Termocentrala Turceni, 40 de ani. "Încet-încet trebuie să înlocuim cărbunele cu gazul"

Termocentrala Turceni a împlinit 40 de ani. Sunt prezenți vineri la Turceni ministrul Energiei Anton Anton cu secretarii de stat Tudorache și Vișan, europarlamentarii Norica Nicolai și Maria Grapini, senatorii Florin Cârciumaru și Scarlat Iriza, deputatul Dan Vîlceanu, președintele Consiliului Județean Gorj - Cosmin Popescu, prefectul Cirprian Florescu, primari, foști și actuali directori, lideri sindicali, salariați.

Anton Anton a povestit că a terminat facultatea în 72 și a văzut la IMGB cum sunt produse instalațiile folosite acum la Turceni. "În acest mix energetic, cărbunele are felia lui. Chiar dacă se va diminua în timp, în sensul că încet-încet termocentralele își vor atinge limita de viață, nu înseamnă că vor muri instantaneu, așa cum s-a înțeles", a spus Anton Anton.

"Trebuie să reducem emisia de CO2, dar asta nu înseamnă că trebuie să tăiem totul. Trebuie să gândim constructiv și pragmatic. Cărbunele rămâne important în mixul energetic atâta timp cât am această resursă", a spus Anton. "Încet-încet trebuie să înlocuim cărbunele cu gazul. Peste 40 de ani, cineva va sta la microfonul acesta și va spune că trebuie să scoatem gazul. Nu știu ce vom pune în loc", a spus Anton. (A.A.)

Vizualizări: 5,798

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: