Ruşeţ: Există opoziţie, dar Directoratul este hotărât

Complexul Energetic Oltenia va avea din septembrie o nouă organigramă, care presupune mutarea unor şefi din sediile centrale de la Târgu Jiu în carierele miniere şi termocentrale. „Există opoziţie”, a spus Ion Ruşeţ, consilier al Directoratului. Compania vrea ca şefii să fie mai aproape de problemele pe care le au de rezolvat şi în acest mod acestea să fie mai puţine şi rezolvate mai repede.

Ion Ruşeţ a dezvăluit într-o emisiune la Acces TV în ce constă reorganizarea companiei. „La 1 septembrie, aşa cum a spus şi preşedintele Directoratului, va intra în vigoare o nouă organigramă. Până la sfârşitul anului, lucrurile se vor lega în aşa fel încât, schimbându-se şi regulamentul de organizare şi funcţionare, schimbându-se foarte multe proceduri interne, vom vedea că centrul de greutate pe zona minieră nu va mai fi Direcţia Minieră, vor fi carierele. Și exploatările vor pierde din atribuţii în această perioadă. Și Direcţia de Energie va pierde o mare parte din atribuţii, pentru că centrul de greutate se va duce la sucursalele energetice, la cele patru termocentrale”, a explicat Ruşeţ.

Consilierul Directoratului a spus că există opoziţie la acest demers, din partea unora din partenerii sociali. „Lucrurile evoluează rapid. Să nu credeţi că nu există opoziţie. Există conservatorism, există întrebări din partea partenerilor sociali. Unii nu pun toate întrebările cu bună credinţă. Există opoziţie, dar, din ce am observat eu, Directoratul este hotărât să aplice aceste măsuri”, a explicat Ion Ruşeţ.

Consilierul Directoratului a spus că măsurile de reorganizare au fost propuse chiar de cei care vor fi afectaţi de acestea. „Măsurile sunt propuse de cei care au coordonat până acum activitatea, de cei din Direcţia Minieră şi Direcţia Energetică”, a spus Ruşeţ.

Vizualizări: 3,907

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: