The Lion King, filmul live-action a sosit în Târgu Jiu

Cel mai așteptat film al verii este The Lion King / Regele leu, un remake de live-action al clasicei povești Disney din 1994, care rulează la Târgu Jiu în această săptămână. The Lion King, clasicul film al copilăriei, nu mai pare însă deloc un film de animaţie în producţia americană lansată recent în cinematografele din România.

Regele Leu din 2019 este o adaptare realistă a clasicului film animat din 1994 care îi reunește pe actorii Donald Glover, Seth Rogen, Chiwetel Ejiofor, Alfre Woodard, Billy Eichner, John Kani, John Oliver, Beyoncé, și James Earl Jones. Actorul James Earl Jones și-a împrumutat vocea pentru Mufasa, la fel ca în filmul original din 1994. Tânărul leu Simba este interpretat de Donald Glover, iar Beyoncé o interpretează pe Nala, prietena din copilărie a lui Simba, care îi devine apoi parteneră.

Filmul a presupus o nouă lume creată pe computer, recurgând la toate avantajele tehnologiei revoluționare, cu sute de oameni, în sute de mii de ore muncă și folosind tone de echipamente, printre care peste 15.000 de computere pentru randare, dar și sute de mii de plante și animale create de animatori pentru a părea cât mai reale.

Tânărul Simba a fost creat având ca model un pui de leu văzut în Kenya. Producătorilor li s-a părut amuzant că puii de leu o atitudine cu totul incredibilă și au încercat să redea asta în toate detaliile care-l fac pe Simba unic: privirea, postura. Apoi Simba adult devine un leu formidabil, după ce trece printr-o scurtă etapă adolescentină când părul îi intră în ochi, detaliu introdus tocmai pentru a face tranziția către maturitate.

Echipa de producție a stabilit o serie de nuanțe bogate de portocaliu și maro pentru Simba, Mufasa și Sarabi, un fel de culori regale, care se regăsesc pe blana lor.

Documentarea pentru acest remake de live-action i-a purtat pe 13 membri cheie ai echipei de producție într-o călătorie de două săptămâni într-un safari din Kenya, unde au putut observa în voie felul în care trăiesc leii. Aici s-a folosit aproape o tonă de echipament pentru a captura peste 12 TB de fotografii.

Au fost implicați șase fotografi și patru cameramani, care au făcut peste 240.000 de fotografii și peste 7.000 de clipuri video, călătorind pentru asta aproape 18.000 de kilometri.

Organizarea producției a presupus o lume nouă creată pe computer. Universul acesta se întinde pe 150 de kilometri pătrați, iar în momentele cheie 102 artiști și coordonatori s-au aflat pe platourile de filmare.

Producția a presupus 66 de locații de filmare, crearea de 25 de specii unice de copaci, a 49 de plante unice, a 18 feluri de iarbă. Pentru asta, de-a lungul filmărilor, au fost implicați 130 de animatori din 30 de țări, care au lucrat în Londra, Los Angeles și Bangalore, creând 86 de personaje unice pentru film.

Vizualizări: 965

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: