Tinerii voluntari ai Gorjului, la Accent Tv

Dacă în Occident voluntariatul este prețuit și pus la loc de cinste, în Gorj voluntari se găsesc extrem de greu, iar oamenii care îi încurajează sunt și mai greu de găsit. Doar câțiva tineri liceeni îşi dedică din timpul lor liber acţiunilor de voluntariat. Și nu oriunde, ci în cadrul Centrului Europe Direct, centru ce funcţionează în cadrul Bibliotecii Judeţene ”Christian Tell” din Târgu Jiu de câțiva ani buni. Tinerii au ales să practice voluntariat în domeniul teatrului.

Elevi la cele mai bune licee din Târgu Jiu, tinerii sunt îndrumați în acțiunile lor de actorul Ioan Alexandrescu, de la Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu”. Sunt dedicați, serioși și mai ales talentați, vin după școală la repetiții și sunt trup și suflet pentru piesă. Cu toate astea, cei mai mulți nu vor să facă o carieră în teatru, cei mai mulți studiază științele exacte, însă găsesc în teatru și în spectacol o eliberare. ”Fratele meu a fost voluntar aici la centru și m-a invitat și pe mine să iau parte la astfel de acțiuni. Îmi place să mă implic, îmi place teatrul. În prezent sunt elev la Spiru Haret, la Biochimie, însă aș vrea o carieră în avocatură, am mai multe opțiuni. În afară de teatru, îmi place să cânt, să pictez, să mă plimb cu bicicleta”, a spus Daniel, elev la Colegiul Național ”Spiru Haret”.
Bianca practică voluntariatul de un an și spune că se regăsește cu totul în acest proiect. A avut parte de acțiuni caritabile din postura de voluntar, a citit pentru bătrâni, a jucat pe scenă pentru ei. Spune că este cea mai bună metodă de a-și petrece timpul liber într-o vreme în care tinerii au atât de multe alte opțiuni.
Mihai este student la Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. S-a înscris în program în urmă cu cinci luni timp în care a avut deja trei roluri, în ”O scrisoare pierdută, ”O noapte Furtunoasă” și ”D-ale Carnavalului”. ”A fost o șansă pentru mine să cunosc din alt unghi operele lui Caragiale și, de ce nu, să-mi expun o latură frumoasă, o latură teatrală și obiectivul principal, să facem lumea să zâmbească, asta urmărim”, a spus Mihai, student la UCB.
Povestea tinerilor voluntari, pasiunile lor, dar și rezultatul muncii lor le puteţi afla vineri, de la ora 19.00, pe Accent Tv, în emisiunea ”Despre noi, oamenii”.

Vizualizări: 234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: